Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició «La Mar de Patchwork» del taller de Montse Forcadell a la Torre del Port

Per Berta Ruiz

Acte d'inauguració, ahir al vespre, a la Torre del Port
Acte d'inauguració, ahir al vespre, a la Torre del Port | Berta Ruiz

Ahir al vespre s'inaugurava a la Torre del Port, l'exposició La Mar de Patchwork. La mostra és un recull d'obres inspirades en el mar –hi ha mar, hi ha vaixells, hi ha fars, hi ha peixos– i realitzades per les alumnes del taller de Montse Forcadell i per ella mateixa. A l'acte d'inauguració hi van ser presents l'alcaldessa –Camí Mendoza–, el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella–, el regidor d'Hisenda i Personal –Jaume Gila–, el director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí– i la professora del taller –Montse Forcadell–, acompanyada de les seves alumnes.

En aquesta ocasió, l'encarregat de presentar la mostra va ser el regidor Jaume Gila –amic personal de Montse Forcadell–. En la seva intervenció, Gila va voler posar en valor la trajectòria professional a la qual va definir com una persona "treballadora, exigent, generosa, riallera i amiga". Va destacar que, des de ben jove, es va voler dedicar a les labors, un món que l'apassiona i, des de fa 30 anys es va iniciar en el camí del patchwork –una tècnica no massa coneguda aleshores–. Des d'aleshores ençà, segons va dir Gila, "la Montse no ha deixat d'aprendre, d'ensenyar i de transmetre uns coneixements que necessiten paciència i molta passió". Gila també va repassar la trajectòria de Forcadell amb nombrosos premis, reconeixements, participació en exposicions locals, nacionals i internacionals, així com formació a d'altres països per conèixer noves tècniques.

Patchwork amb esperit de mar

Per la seva part, Montse Forcadell també va voler dir unes paraules: "aquesta és la segona exposició que fem sobre el món mariner, tot i que jo sóc vilera. Un dels motius ha estat perquè l'altra vegada –l'any 2015– es va fer a l'edifici de l'Ajuntament i quan em van dir que aquesta seria a la Torre del Port –símbol de la façana marítima del nostre poble– no ho vaig dubtar. Tenir l'oportunitat de mostrar patchwork amb esperit de mar. Vivim al Mediterrani i el mar sempre ens dóna bones vibracions, sempre és una fons d'inspiració per a qualsevol artista. Moltes obres són noves i algunes d'elles fetes per a l'exposició. Hi ha 17 obres de les alumnes –n'hi ha de vileres, de marineres i d'altres pobles– i 17 obres meves. També he volgut que l'espectador entengui el nostre treball i he demanat a les autores que un títol i dues ratlles sobre el significat del seu treball".

Imatges de la inauguració de l'exposició, ahir al vespre a la Torre del Port

 

Comenta aquest article