Esports

Vòlei platja

La final del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja es decidirà, per primera vegada, a Cambrils

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació del campionat, aquest matí. D'esquerra a dreta: Óscar Novillo, Camí Mendoza i Josep M. Vallès
Roda de premsa de presentació del campionat, aquest matí. D'esquerra a dreta: Óscar Novillo, Camí Mendoza i Josep M. Vallès | Berta Ruiz

La platja del Regueral serà l'escenari, aquest cap de setmana, de la final del Vichy Catalan Volei Tour – Campionat de Catalunya, organitzat per la Federació Catalana de Voleibol–. Aquest matí, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, el regidor d'Esports de l'Ajuntament –Josep M. Vallès– i el gerent de la Federació Catalana de Voleibol –Óscar Novillo– han estat els encarregats de donar els detalls d'aquest esdeveniment esportiu.

Després de disputar-se un total de set proves arreu del litoral català –Lloret de Mar i Empuriabrava (Girona), Vilanova i la Geltrú, Mataró i el Masnou (Barcelona) i Cunit i Torredembarra (Tarragona)–, el campionat es decidirà a Cambrils que, per primera vegada acollirà la prova final. De fet, Cambrils ja havia acollit una prova del circuit català en nombroses ocasions, però enguany, l'Ajuntament ha apostat fer acollir la final del Campionat de Catalunya. Segons ha dit el regidor d'Esports, "la imatge d'un esport com el volei platja lliga amb la nostra imatge de turisme esportiu. S'ajunten dos dels elements que volem per Cambrils".

Competició durant dissabte i diumenge

Dissabte –a partir de les 10 hores del matí i fins al vespre– es disputarà la fase prèvia que decidirà quines són les quatre parelles que diumenge disputaran les semifinals i la gran final. La final en la categoria femenina començarà diumenge a les 18 hores, per tot seguit disputar-se la masculina. Fins al moment, més de 340 jugadors i jugadores han participat a les set proves que s'han disputat del torneig, durant el qual s'han jugat més de 800 partits. A la jornada final, només accediran les vuit millors parelles de cada gènere. Cal destacar que en aquesta prova es repartiran més de 6000 euros en premis. Les finals es podran veure pel canal Esport3 de Televisió de Catalunya. Les finals es podran seguir en directe a través d’Internet, i una reemissió a partir de les 22:30 hores del mateix diumenge. A més, es faran diferents repeticions dimecres, dijous i divendres d’aquella setmana en diferents horaris.

L'alcaldessa ha destacat l'aposta de Cambrils per acollir, enguany, la jornada final del Campionat, així com la gran expectació que generen aquest tipus de competicions. Per la seva part, el gerent de la Federació –Óscar Novillo– ha agraït el suport i la confiança de l'Ajuntament de Cambrils. El regidor d'Esports ha afegit que aquest tipus d'activitats potencien Cambrils com a destinació de turisme esportiu.

Comenta aquest article