Societat

Els Xiquets de Cambrils descarreguen el pilar de 5 en la millor actuació des de la seva refundació

En la diada castellera de la Festa Major, celebrada aquest passat diumenge a la tarda a la plaça de la Vila, també van descarregar el segon 3 de 7 de la temporada mentre que els Xiquets de Reus van carregar el 3 de 9

Per Alejandro Balaguer

Pilar de 5 dels Xiquets de Cambrils, aquest passat diumenge a la plaça de la Vila
Pilar de 5 dels Xiquets de Cambrils, aquest passat diumenge a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La plaça de la Vila va viure, aquest passat diumenge a la tarda, una gran diada castellera de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, un any més, que va comptar amb la participació dels Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Reus i la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès. Amb una gran expectació a la plaça per part del nombrós públic assistent, l'actuació va començar amb un pilar caminant per part de les tres colles, quedant en carregat el pilar de la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès.

Millor diada dels Xiquets de Cambrils des de la seva refundació

Els Xiquets de Cambrils van ser els encarregats d'obrir plaça i van sortir molt satisfets després d'aconseguir la millor diada des de la seva refundació. Van començar amb un 2 de 6 que presentava una estrena al pis de terços i que van descarregar sense problemes.  A segona ronda van descarregar un solvent 3 de 7, el segon d'aquesta temporada i al qual li han anat agafant confiança després de descarregar-lo per primera vegada fa un any en aquesta mateixa diada. L'últim castell va ser el  5 de 6, que es va haver de treballar a la descarregada degut a un problema en l'encaix d'un dels segons. La cirereta de la diada va arribar amb el pilar de 5, el primer que aconsegueixen des de la refundació i que va desfermar l'eufòria de la colla. L'últim pilar assolit datava del 1999 i en l'etapa actual l'havien provat en tres ocasions sense èxit. Després de celebrar-lo de valent, van tancar la diada amb tres pilars de 4.

Els Xiquets de Reus van venir a Cambrils a màxims i després de tenir un nombre suficient de camises van apostar pel 3 de 9 amb folre com a castell de sortida. El castell es va aconseguir carregar però a la sortida de l'acotxador es va acabar trencant. D'aquesta manera, els de la camisa avellana aconseguien coronar el seu primer castell de 9 de la temporada i tres anys després la plaça de la Vila va veure un altre castell de 9. A continuació, van reconduir la diada amb un 4 de 8, que van assolir després d'un intent desmuntat. A tercera ronda van descarregar el 4 de 7 amb l'agulla. Van finalitzar la diada amb dos pilars de 5 i tres pilars de 4.

Finalment, la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès va descarregar el 3 de 6, el 2 de 6 rematat amb una figuereta per part d'un dels dosos, el 3 de 6 per sota i van tancar la diada amb un pilar de 4 i un pilar de 4 per sota.
 

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils: "La colla li tenia moltes ganes al pilar de 5 i el vam descarregar sense problemes gràcies a una pinya i un tronc impecables"

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va fer una valoració molt positiva de la diada, ja que la colla portava tota una temporada de feina per fer una diada com aquesta. Sobre els castells que van portar a plaça, va afirmar que el pilar caminant no va suposar cap problema per la colla i van portar-lo fins al mig de la plaça. Pel que fa al 2 de 6, va destacar que, tot i el canvi d'un terç, van aconseguir descarregar-lo sense problemes. També va destacar que el 3 de 7 ja no suposa un repte tan gran per la colla com fa un any. Sobre aquest castell, va afegir que va tenir una carregada ràpida i tot i que a la descarregada el van haver de treballar més de l'esperat, no va suposar cap problema. Pel que fa a l'últim castell, el 5 de 6, va afirmar que no l'han pogut portar tant a plaça com altres anys i que, tot i tenir una carregada tranquil·la i força ràpida, a la sortida dosos van tenir certes dificultats amb el segon de la rengla, ja que es va entrar massa però ho van poder salvar. Finalment, sobre el pilar de 5, va afirmar que el portaven treballant des de principi de la temporada i la colla li tenia ganes perquè ja portaven molts intents durant els 5 anys des de la refundació. Va destacar que aquest diumenge va ser el dia i que el van aconseguir descarregar sense problemes, gràcies a una pinya i un tronc impecables. Amb la satisfacció d'haver aconseguit una gran diada, va aprofitar per felicitar a tota la colla però remarcant que la temporada no s'ha acabat i que esperen estrenar més castells de 7 aquesta temporada.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades