Informació general

Reivindicació

La Policia Local desallotja el «Campament Dignitat» de l'activista Jorge Fernández

Dissabte a la nit, l'activista va reunir més d'una vintena de persones al voltant del campament davant d'un possible desallotjament. Finalment, aquest es va produir poc abans de les set del matí d'ahir diumenge

Per Berta Ruiz

Cap a dos quarts d'una de la nit de dissabte, els Mossos d'Esquadra van acudir a la plaça de l'Ajuntament
Cap a dos quarts d'una de la nit de dissabte, els Mossos d'Esquadra van acudir a la plaça de l'Ajuntament | Berta Ruiz

Poc abans de les set del matí d'ahir diumenge, la Policia Local va desallotjar el «Campament Dignitat» que, des de feia un mes havia muntat l'activista en vaga de fam –Jorge Fernández– al costat de la Casa de la Vila, com a motiu de protesta perquè no se li atorga l'empadronament al municipi i perquè reclama que es donin d'alta els serveis d'aigua i llum a l'edifici de l'antiga residència Montemar.

El permís que l'activista havia sol·licitat per instal·lar el seu campament reivindicatiu a la plaça de l'Ajuntament finalitzava el passat divendres 31 d'agost a les 00.00 hores de la nit. La nit de divendres, la Policia Local li va fer arribar una notificació conforme no se li ampliava el permís per seguir acampat i que tenia 24 hores per retirar el campament. Fernández va explicar a revistacambrils.cat que, uns dies abans, havia fet una petició perquè se li ampliés el permís i no entenia els motius del perquè no se li havia acceptat. Després d'això, l'activista i el seu grup de suport van fer una crida a través de les xarxes socials per tal que la gent acudís el dissabte a les 23 hores de la nit a la plaça de l'Ajuntament davant d'un possible desallotjament. S'hi van aplegar més d'una vintena de persones.

Desallotjament del campament, diumenge al matí

En diferents moments de la nit, diversos agents de la Policia Local van sortir per controlar quanta gent estava concentrada. Cap a dos quarts d'una de la nit van aparèixer dues dotacions dels Mossos d'Esquadra que van fer acte de presència per comprovar els motius de la concentració, però pocs minuts després van abandonar la plaça. Tot feia pensar que no es produiria el desallotjament i, de matinada, algunes persones van anar marxant de l'espai. Poc abans de les set del matí de diumenge, un bon nombre d'agents de la Policia Local –acompanyats de membres de la brigada municipal– acudien per desmuntar el campament i endur-se el diferent mobiliari instal·lat.

Tal com va manifestar l'activista Jorge Fernández a revistacambrils.cat, la seva voluntat era la de quedar-se a la plaça de l'Ajuntament malgrat el desallotjament, encara que fos assegut a un banc i amb les seves poques pertinences personals. També va afirmar que seguirà amb la seva ferma voluntat de continuar en vaga de fam, "fins que l'Ajuntament de Cambrils compleixi amb la llei, m'empadroni i restableixi els subministraments bàsics que en el seu dia es van tallar a l'Edifici Dignitat –antiga residència Montemar–". Recordem que Jorge Fernández està en vaga de fam des del passat 2 d'agost. Segons va explicar aquesta és la desena vaga de fam que dur a terme.

A dalt, grup de persones concentrades al voltant del campament, el passat dissabte a la nit. A sota, part del mobiliari desmantellat

 

Comenta aquest article