Informació general

Formació

L'Ajuntament programa cursos i tallers per facilitar el desenvolupament professional i personal

Per Redacció

Imatge de la nova Guia Formativa 2018-2019
Imatge de la nova Guia Formativa 2018-2019 | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils ha programat més de 50 activitats formatives pel curs 201-2019 amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral, actualitzar coneixements o adquirir habilitats per cobrir necessitats derivades dels nous reptes professionals o de creixement personal. Aquesta àmplia oferta formativa és fruit de la suma d’esforços de diferents Departaments de l’Ajuntament, principalment els d’Ensenyament i Polítiques Actives Ocupació, Cultura i Joventut.

Totes les activitats programades estan recollides i ordenades a la catorzena edició de la Guia Formativa, que edita l’Ajuntament per facilitar a la ciutadania la recerca dels cursos i tallers que més s’adeqüin a les seves necessitats i preferències. La guia s’ha difós amb una tirada de 5.000 exemplars que s’han repartit pels diferents edificis municipals i també es pot consultar online des d’aquest enllaç.

Es poden consultar les dades d’inici de matriculació de les diferents activitats formatives a la mateixa guia. En la majoria de cursos es pot realitzar la matriculació online a través del portal d’inscripcions a cursos i tallers. En el cas dels cursos de nivells superiors la matriculació és presencial perquè requereixen superar un test de nivell per poder-hi accedir.

Les activitats programades tenen preus assequibles, amb descomptes per a joves i aturats i en alguns casos estan subvencionats, i en alguns casos estan subvencionats, amb la voluntat de facilitar l’accés al coneixement i al  desenvolupament, tant a nivell professional, com cultural i personal.  Cal tenir en compte que no és un oferta tancada, ja que al llarg de l’any es van incorporant noves propostes. Aquest any cal destacar com a novetats la possibilitat de fraccionar el pagament en els cursos de la Formació Professionalitzadora Municipal; la realització de formació a mida de diferents nivells, temàtiques i format adaptada a les necessitats de les empreses; i la formació gratuïta per a treballadors en actiu, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

A més, els joves cambrilencs de 12 a 30 anys gaudiran d’un preu subvencionat entre el 50 i 80% i/o gratuïtat en una selecció d’activitats pensades i dissenyades per a ells/es en el marc de la guia formativa. Anteriorment només es programava a través del Carretera i Manta i això suposava que joves de Cambrils s’haguessin de desplaçar per fer alguns cursos a Salou i/o Vila-Seca.

Activitats formatives professionalitzadores

En l’apartat d’activitats formatives professionalitzadores, es mantenen els cursos consolidats d’idiomes d’anglès conversa (Anglès I conversa) i Anglès preparació al FIRST de preparació als exàmens oficials d’anglès del tercer nivell equivalent al B2 del MCER de la Universitat de Cambridge. També s’ha programat un curs de Francès atenció al públic: nivells bàsic i intermedi per adquirir les eines necessàries per fer una atenció bàsica i fluida al client en idioma francès.

La guia també inclou la programació de cursos organitzats pel Servei Local de Català per aquells que volen aprendre o consolidar els seus coneixements de Llengua Catalana.

En l’àmbit d’administració i oficines, es durà a terme un curs d’Administratiu/iva comptable per adquirir les competències professionals requerides per realitzar la gestió comptable d’una empresa amb continguts de la unitat formativa Gestió Comptable del certificat de professionalitat Gestió comptable i gestió administrativa per auditoria, el qual inclourà 20 h de pràctiques no laborals en empreses.

Pel que fa a les tecnologies de la informació i comunicació, s’oferirà un curs dirigit als pares sobre la seguretat online i la petjada digital a internet, Dígit que impartirà també l’Associació de Programes Educatius “Open Europe”. A més, a la Biblioteca Municipal s’hi portarà a terme el programa formatiu Tastets TIC adreçat a les persones que es vulguin introduir a les noves tecnologies i conèixer el seu funcionament bàsic.

En l’àmbit dels serveis a la comunitat a la persona i l’empresa, es realitzarà una nova edició del curs de Monitor/a de menjadors escolars, molt demandat pels usuaris, que a banda de la teoria compta amb pràctiques en escoles de Cambrils.

Pel que fa als cursos de seguretat i salut laboral, es manté un curs de Manipulador d’aliments per obtenir el certificat oficial de manipulador. Com a novetat, ateses les característiques de Cambrils com a municipi pesquer, s’ha programat un curs específic de Manipulador/a d’aliments sector pesca adreçat a qualsevol persona que manipuli peix o derivats de la pesca.

Dins l’àmbit d’hoteleria i turisme s’ha inclòs el curs Sostenibilitat i Salut ambiental en la gestió de càmpings que organitza la Universitat Rovira i Virgili i està adreçat a propietaris de càmpings, gerents, encarregats de manteniment o d’altres professionals del sector.

Dintres dels cursos de Formació Professional per a l’Ocupació adreçada a treballadors en actiu s’organitzaran inicialment un de Prevenció de riscos laborals i un de Manipulador/a de productes fitosanitaris i posteriorment d’altres de diversos àmbits segons atorgament.

Creixement personal i creació artística

A la Guia hi ha altres propostes per al cos i la ment destinades a la persona i al seu creixement. En aquest apartat es manté l’oferta de salut i creixement personal amb els cursos de Ioga, Pilates, Endolla’t i Akademia.

Aquest any com a novetat s’han inclòs a la Guia de Formació diferents xerrades i tallers sobre alimentació, on facilitaran coneixements bàsics per menjar sa, i sobre imatge, com ara conferències amb Showcooking, un curs de menjars saludables i xerrades sobre estil.

A banda, s’han programat dins aquest àmbit els cursos: Alimentació pràctica per a joves, Twerk & Booty Dance, Com viatjar low cost i Tècniques per fer presentacions de projecte.

En l’àmbit de la Creació Artística es manté l’oferta dirigida als adults amb un Taller de pintura i dibuix, el Curs complet de Fotografia digital, i com a novetat s’ha programat un Taller de roba pintada a mà, on cadascú podrà fer el seu disseny, Taller de fotografia amb el mòbil per instagram, Fes la teva primera pel·lícula i introducció al món del DJ.

Altres programes formatius

A la Guia també es pot trobar la informació relativa a d’altres programes formatius que organitza el Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació com ara el Centre Municipal de Formació d’Adults “Rosa dels Vents” i el Pla de Transició al Treball (PTT).

Aula Mentor

Des d'Aula Mentor Cambrils se segueix oferint un seguit de cursos a distància a través d'un sistema de formació còmode, flexible i de qualitat, dirigit a les persones adultes, que desitgin ampliar les seves competències personals i professionals.

La matrícula és oberta permanentment (excepte a l'agost) i no hi ha límit de places, per això és una bona alternativa que complementa i/o amplia l'oferta presencial de cursos de l'Ajuntament de Cambrils.

L'oferta actual està formada de més de 165 cursos, seleccionats amb l' intenció de donar cobertura a les necessitats formatives més demandades avui en dia, i que s'agrupen en diverses categories com ara els idiomes (8 nivells d'anglès), la informàtica (amb cursos dins les famílies Ofimàtica, Internet, Programació, Disseny Web i Disseny i d'Autoedició), l'emprenedoria (com ara els cursos Creació d'una PYME, Comptabilitat, Màrketing on-line...), les instal·lacions, l'educació, la salut, l'energia, l'ecologia, els mitjans audiovisuals , la cultura i formació en general, així com cursos de caràcter professional de les famílies professionals d'Hoteleria i turisme, Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, entre altres.

 

Comenta aquest article