Informació general

Subvenció

Cambrils rep una subvenció de 5.000 euros per al tractament de les plagues de mosquits

Per Patrícia Muñoz

Imatge d'arxiu d'un mosquit tigre
Imatge d'arxiu d'un mosquit tigre | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament de Cambrils ha rebut una subvenció de 5.174'08 euros per fer front a les plagues de mosquit. Es tracta d'una ajuda rebuda per part de la Diputació de Tarragona, que ha concedit més de mig milió d'euros a un centenar de municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre perquè gestionin el tractament de diverses espècies plaga, com ara coloms, paneroles o mosquits.

Finançament parcial dels tractaments contra els mosquits

La subvenció servirà per a la gestió de la plaga de mosquits -i no a la d'altres espècies, com ara les paneroles- perquè és "a la que es podien presentar segons les bases de la subvenció", tal i com han explicat des del consistori a revistacambrils.cat. Aquesta ajuda, que no és el primer any que es rep, servirà per finançar parcialment els tractaments contra els mosquits que es realitzen a les desembocadures de barrancs, rieres, caves i torrents del municipi per controlar la proliferació d'aquest insecte. En el tram final d'aquestes zones humides s'hi formen bassals i tolls estables on, quan les temperatures són favorables, s'hi crien vàries espècies de mosquit que causen molèsties als veïns. 

Freqüència de tractaments en funció de la temperatura

L'Ajuntament ha explicat a aquest mitjà que els tractaments es realitzen en funció de les temperatures mitjanes registrades, que condicionen la durada del cicle de vida dels mosquits -que és d'entre 9 i 14 dies-. De juny a octubre, es fan tractaments més sovint que d'abril a maig i d'octubre a novembre. No obstant això, si les temperatures registrades són anormalment elevades durant els mesos en què la freqüència de tractaments és menor, s'incrementa la freqüència. 

Comenta aquest article