Informació general

Serveis

El PP denuncia que «la neteja del municipi deixa molt a desitjar»

Per Redacció

Contenidors ubicats a la façana marítima del Port, aquest estiu
Contenidors ubicats a la façana marítima del Port, aquest estiu | Patrícia Muñoz

El Partit Popular va registrar, ahir, una instància sol·licitant al regidor de Serveis –Antonio Laguna–, la convocatòria extraordinària i urgent del Consell d'Administració de l'empresa Secomsa Cambrils. A judici dels populars, "la neteja del municipi deixa molt a desitjar", i han estat constants les queixes que els hi han transmès molts empresaris locals i veïns. Segons explica el regidor popular, David Chatelain, "quan es va negociar el nou contracte, que suposa un increment important del cost de la gestió i recollida d'escombraries, se'ns va dir que representaria una evident millora; però no ha estat així, i la percepció és més aviat la contrària en la població".

Per als populars “no es pot jugar amb la nostra imatge turística, i per això sol·licitem que es reforci el servei, especialment en hores punta i, si és necessari, es destinin més efectius especialment a les zones més concorregudes”. Per a això sol·liciten al responsable de Serveis la convocatòria d'una reunió extraordinària per tractar del tema i demanar explicacions als responsables, sense descartar la petició d'una auditoria.

Tal com s'exposa al comunicat del PP, "Cambrils –municipi turístic–, no es pot permetre la imatge de contenidors i papereres a vessar, encara que no és aquest l'únic problema; hi ha carrers que estan en un estat lamentable, uns altres en els quals sembla que mai s'actua, i la situació a les urbanitzacions segueix la mateixa tònica".

El nou contracte amb Secomsa –per import d'una mica menys de 50 milions d'euros– "es va gestionar sense plantejar cap alternativa, i d'entrada ja ha representat un increment de la taxa d'escombraries per a tots els veïns d'un 7%", encara que com, ha denunciat Chatelain, "ja es va advertir al ple que tot indica que en aquest moment hi ha un dèficit fins i tot amb la pujada plantejada i probablement aquesta revisió de contracte provoqui una nova pujada a mig termini".

Comenta aquest article