Informació general

Manifestació

La concentració dels Avis i Àvies recupera la normalitat

Aquest cop i després d'unes quantes setmanes, a la cantonada del carrer de Gimbernat amb el passeig d'Albert no s'ha vist cap bandera espanyola ni s'ha sentit cap crit de "Viva España"

Per Lluís Rovira i Barenys

Aplaudiments a la cantonada del carrer de Gimbernat i el passeig d'Albert al pas de la manifestació dels Avis i Àvies
Aplaudiments a la cantonada del carrer de Gimbernat i el passeig d'Albert al pas de la manifestació dels Avis i Àvies | Lluís Rovira i Barenys

La concentració i posterior manifestació dels Avis i Àvies de Cambrils per a la llibertat dels Presos Polítics s'han viscut, avui, amb total normalitat. Aquest cop i després d'unes quantes setmanes amb provocacions per part d'unionistes, a la cantonada del carrer de Gimbernat amb el passeig d'Albert no s'ha vist cap bandera espanyola ni s'ha sentit cap crit de "Viva España". En aquest lloc hi havia gent aplaudint als manifestants a més d'una forta presència policial.

Referència als llaços grocs

En la concentració inicial a la plaça de la Vila, el portaveu dels Avis i Àvies, Manel Palacios, ha fet referència a les declaracions que avui mateix ha fet la líder de Ciudadanos, Inés Arrimadas, a Catalunya Ràdio que ha demanat que han de ser les autoritats qui retirin els llaços grocs de la via pública i no els ciutadans (el fragment del manifest es pot veure en vídeo més amunt). Palacios ha dit que el llaç groc simbolitza la demanda de llibertat pels presos polítics i no és un símbol per demanar la independència. Tot seguit s'ha procedit a cantar l'Estaca i la manifestació s'ha posat en marxa per fer el recorregut habitual. En aquesta ocasió, la manifestació ha comptat amb més gent que l'habitual i ha estat de les més nombroses amb l'excepció de la que va tenir lloc el 15 d'agost.

Un cop retornats a la plaça de la Vila, Palacios ha manifestat davant la gent concentrada que s'acosta l'hora de fer efectiva la República i que els Avis i Àvies seguiran dempeus. La gent ha respost amb el crit de "1 d'octubre, ni oblit ni perdó" i s'ha posat el punt i final a l'acte amb el cant dels Segadors, que avui ha sonat amb més contundència que mai.

La manifestació dels Avis i Àvies al tomb del carrer de l'Hospital amb la plaça de la Vila / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Al final de la concentració s'ha cantat els Segadors / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article