Informació general

Queixes

Queixes veïnals per l'estat del descampat del carrer de Josep Serra i Dalmau

Laguna ha explicat que, a mitjans de setembre o a principis d'octubre, es procedirà a llençar el triturat provinent de la demolició del pont de la N-340 sobre la zona en qüestió

Per Patrícia Muñoz

Imatge del descampat que hi ha al final dels carrers de Josep Serra i Dalmau i de Benet Vidal i Gimbernat
Imatge del descampat que hi ha al final dels carrers de Josep Serra i Dalmau i de Benet Vidal i Gimbernat | Patrícia Muñoz

Diversos veïns de la zona del Parc del Pinaret, al barri de la Parellada, es queixen del mal estat del descampat que hi ha al final dels carrers de Josep Serra i Dalmau i de Benet Vidal i Gimbernat, així com de la pols que s'hi aixeca. Un d'ells ha explicat a revistacambrils.cat que tenen la sensació que "només arreglen la zona quan hi ha algun esdeveniment, com ara la Fira o el Festival Internacional de Música. Netegen la brossa que hi ha als arbustos -que sembla tot un abocador- i aplanen els sots amb una mica de terra. Al cap de dos dies, torna a estar tot brut. Sense comptar que, en els mencionats esdeveniments i també els dimecres de mercadet ambulant, aquest carrer és tant zona de pas com pàrquing. A més, destorba molt la quantitat de pols que s'aixeca del descampat, que embruta contínuament els cotxes i que entra a les cases. El tema dels sots també és molt molest. En general, es tracta d'una zona força transitada perquè també és el punt d'accés a la zona esportiva, i no està ni asfaltada". 

Acumulació de vegetació i brutícia a tocar dels habitatges

Ja hi ha solucions en marxa

Antonio Laguna, regidor de Serveis, ha explicat a aquest mitjà que els terrenys d'aquesta zona no són municipals. Per tant, l'asfaltat "s'ha de fer per privat", segons Laguna.

Però la qüestió no acaba aquí: una de les propostes acceptades per a ser sotmesa a votació en el marc dels Pressupostos Participatius és "asfaltar el carrer de Josep Serra i Dalmau amb l'amplada similar a l'asfaltat actual de l'avinguda de l'Esport". Per tant, si és una de les més votades per part de la ciutadania, a finals d'any, es durà a terme. 

D'altra banda, Laguna ha explicat que una de les mesures que es prendran ja de forma imminent -de cara a mitjans de setembre o principis d'octubre, segons ha detallat- serà llençar el triturat provinent de la demolició del pont de l'N-340 a la zona en qüestió i fins al camp de futbol. "No és un asfaltat -ha matisat Laguna- i no està previst fer-ho, però això no vol dir que no es pugui fer". 

L’Apunt

Els Pressupostos Participatius: una bona eina per a la ciutadania
Els Pressupostos Participatius permeten que la ciutadania proposi projectes a realitzar. Aquest mecanisme permet que els ciutadans presentin propostes, sempre i quan compleixin una sèrie de requisits: han de ser viables tècnicament i econòmica, legals, no contradir els plans municipals aprovats, fer referència al capítol d'inversions, no ser ajuts ni subvencions a entitats i/o col·lectius i ser inferiors als 100.000 euros.

En aquest web hi ha totes les propostes acceptades, és a dir, les que seran votades el proper dimecres 19 de setembre a les 19h al Centre cultural. Els ciutadans assistents escolliran els 10 projectes que passaran a la fase final de votació, que tindrà lloc al novembre-desembre. Tots els empadronats a Cambrils majors de 16 anys podran votar i decidir quines de les 10 propostes finalistes s'acaben duent a terme. 

Comenta aquest article