Informació general

Infraestructures

La nova estació del tren ja llueix el nom de Cambrils

Ahir es van col·locar les lletres de "Cambrils" acompanyades per les de "Adif" a la façana de la nova estació. Així mateix, fa pocs dies es va asfaltar i col·locar la tanca a la zona d'aparcament de la nova estació

Per Lluís Rovira i Barenys

El nou rètol ja és visible a la façana de la nova estació del tren
El nou rètol ja és visible a la façana de la nova estació del tren | Lluís Rovira i Barenys

Adif està enllestint els voltants del que serà la nova estació de tren de Cambrils. Ahir es van col·locar les lletres de "Cambrils" acompanyades per les de "Adif" a la façana de la nova estació. Així mateix, fa pocs dies es va asfaltar i col·locar la tanca a la zona d'aparcament de la nova estació, que es troba al costat d'un dels camps de futbol de la zona esportiva municipal. L'entorn de la nova estació de tren, doncs, sembla força acabat.

D'altra banda, pel que fa a la posada en marxa del nou traçat ferroviari, de moment no hi ha cap novetat i tampoc cap termini concret. Recordem que va ser el 2 de juny de 2017 quan l'aleshores ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la seva visita d'obres a Cambrils, va dir que cap a finals del mateix 2017 les obres estarien enllestides i que durant el primer trimestre de 2018 ja circularien trens pel nou traçat.

10 any de retard

Les previsions del ministre no es van complir i ja no s'ha donat cap nou termini de cara a la posada en marxa del Corredor del Mediterrani a la nostra demarcació. En la reunió que van mantenir els alcaldes del territori amb els responsables del Ministeri, aquest passat mes de juny per parlar del desmantellament  de l'actual traçat ferroviari no es va poder saber cap data d'obertura del nou traçat. Els responsables del Ministeri ja no es van voler comprometre a fixar cap nova data i tot apunta que, com a molt aviat, es contemplaria l'any vinent com a nou termini. Cal tenir en compta que aquesta obra ja porta uns 10 anys de retard respecte a la data fixada inicialment.

Zona d'aparcament de la nova estació del tren / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article