Cultura

Cultura

Torna amb força la Nit d'Artistes

Abans de començar les actuacions es va projectar un recull de fotografies en homenatge a Rodolfo Font Pallejà, el popular Rudy, mort l’abril de l’any passat i que durant uns quants anys era un dels participants habituals a la Nit d'Artistes

Per Jordi Moreno

Dansa índia dins la Nit d'Artistes, aquest passat dissabte a la nit
Dansa índia dins la Nit d'Artistes, aquest passat dissabte a la nit | Jordi Moreno

La Nit d’Artistes va tornar amb força el passat dissabte al vespre a l’auditori del Parc del Pinaret de Cambrils després del parèntesis obligat de l’any passat degut al greu atemptat que va sofrir la nostra població. Abans de començar les actuacions es va projectar un recull de fotografies en homenatge a Rodolfo Font Pallejà, el popular Rudy, mort l’abril de l’any passat. Les fotografies van donar pas a un fort aplaudiment del públic tot recordant el pas d’aquest cantant cambrilenc en diverses edicions de la NAC. Cal destacar una gran assistència del públic que no va defallir durant les quatre hores d’espectacle.

Com ja es habitual a la Nit d’Artistes la primera actuació va ser a càrrec del monologuista i presentador Pere Martí, aquest cop ens va parlar de les seves noves obligacions familiars acompanyat d’imatges divertides projectades a la pantalla. A continuació dansa i música en directe amb el quartet artístic Hallelujah. La primera part de la NAC també va tenir lloc per a la màgia amb El Mag Santos que deixant l’autoescola per uns moments va fer gaudir al públic amb diversos trucs de cartes i molt d’humor. El Centre de Dansa de Cambrils i els alumnes del Curs d’Estiu també va voler fer la seva aportació al festival ballant dansa clàssica amb el tema de Hevia. També l’Estudi Giselle va sorprendre al públic amb un exhibició de ball llatí i salsa per un ballarins molt joves i eixerits. La primera part va acabar amb l’actuació d’un grup d’estudiants de música poc-rock ‘Elis, elis’.
 
El ritme de les actuacions va ser molt àgil en tot moment i el temps agradable de la nit va fer que molt del nombrós públic assistent acompanyes el certamen fins al final. La segona part de la NAC va començar amb una excel·lent exhibició de Nil Rom on va demostrar la seva habilitat percussiva sobre la bateria acompanya de música electrònica i diversos ‘solos’. A continuació cançó d’autor amb Enric Panisello, poeta i músic tortosí. Més dansa amb el Centre de Dansa de Cambrils, l’Estudi Giselle i l’Associació Salam Tarragona. A continuació en Josep Maria Colom va deixar els fogons per interpretar d’una manera molt sentida i teatral el popular tema de Lluís Llach ‘ El bandoler’, cantant també la cançó ‘Boig per tu’ acompanyada per la llum dels mòbils del públic assistent. El monologuista ‘Oriol avui fa sol’ va tornar a la NAC d’enguany per explicar que malgrat semblava que tot estava dit, encara hi ha coses que no es poden dir.
 
La tercera part a va arrencar amb el vila-secà ‘Artistre’, músic habitual d’aquest certamen. Aquest home orquestra va cantar amb tota l’ànima diversos temes, connectant en tot moment amb el públic assistent. Qui tampoc va voler deixar passar la oportunitat d’actuar a la NAC de Cambrils d’enguany fou la maga Melanie, popular actualment per la seva participació al programa de televisió espanyola ‘Pura Magia’. El seu humor especial amb els nens combinat amb trucs relacionats amb les noves tecnologies van fer gaudir a tothom d’una actuació que es va fer curta. A continuació més dansa índia amb Natya Shastra Bolliwood de l’associació Salam de Tarragona. El mentalista Alberto Lavey va demostrar la seva habilitat a partir de xifres aleatòries que diverses persones del públic li van anar proporcionat de camí a la selecció sobrenatural d’una frase màgica en un llibre. El bolero també va tenir el seu espai a la NAC, amb el grup ‘Latinando’. La última actuació va ser a càrrec del Dr. Palomino i les seves dissertacions polítiques, fent pujar a l’escenari al regidor de joventut Eduard Pellicer tot recordant una polèmica recent sobre els brams d’un felí molt perillós. Per últim destacar també l’actuació de la Banda de la Gamba fil conductor entre actuació i actuació, demostrant que no hi ha tema que no pugui ser versionat amb el rock & roll.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades