Cultura

NIT D'ARTISTES DE CAMBRILS

Les novetats de la programació de la NAC d'enguany: mentalisme i hipnotisme

Per Patrícia Muñoz

Ahir al matí es va dur a terme la presentació de la programació de la NAC
Ahir al matí es va dur a terme la presentació de la programació de la NAC | Patrícia Muñoz

La programació de la Nit d'Artistes de Cambrils d'aquest any ve farcida d'espectacles. Un total de 19 actuacions ompliran el Parc del Pinaret d'humor, màgia, dansa, humor i música. A més, hi ha una novetat: dos espectacles de mentalisme i hipnosi que, des de l'organització de la NAC, han confessat que "estan intrigats per veure què faran".

Ahir va presentar-se oficialment la programació que s'oferirà al públic dissabte a les 22h. L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha puntualitzat que la NAC és "un acte cultural, lúdic i artístic molt consolidat al nostre municipi". En la mateixa línia, el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, va recordar que el Departament que ara lidera va donar suport a la NAC fa 17 anys, quan va néixer de la mà d'una sèrie de joves del poble que apostaven per crear un esdeveniment únic i novedós al territori. "No només apostem pel públic jove -deia Pellicer-, sinó que també apostem pel més infantil amb la festa de l'escuma i els jocs de fusta. Ho fem al Barri Antic perquè allà és on va començar tot i no hem volgut marxar d'allà".

Una nit on tots surten guanyant

La peculiaritat de la NAC és que no es contracta cap artista: es presenten aquells que volen mostrar el seu talent -la NAC els fa d'aparador- i, a no ser que la situació es vegi limitada per qüestions materials, poden participar tots els qui es presenten. Surt guanyant tothom, tal i com ha afirmat el responsable de la NAC, Pere Martí, perquè "els joves artistes donen a conèixer el que fan i el públic pot gaudir dels 19 espectacles". Martí també va recalcar la importància de tenir en compte els nens: "Apostem pel talent jove, llavors l'hem de fer créixer, introduir-lo a les arts escèniques, deixar les tablets una estona...", deia Martí. Per això han organitzat activitats per a la canalla el dissabte a la tarda. Com que l'any passat no es va poder dur a terme la NAC pels atemptats, i després va ser suspesa a mitjans de setembre per la pluja, enguany artistes i organitzadors trepitjaran l'escenari amb el doble de força.

Hi haurà servei de bar i entrepans i la Banda de la Gamba, que oferirà l'acompanyament musical a la vetllada.

La programació d'enguany, al detall

Els 19 espectacles que conformen la 17ª edició de la NAC són els següents: un monòleg del Pere Martí, el quartet Hallelujah, el mag Santos Marzag, dues actuacions del Centre de Dansa Cambrils, dues més de l'Estudi Giselle, el grup de música Elis, elis, el percussionista Nil Rom, el poeta Enric Panisello, la hipnosi de la mà de David Zauperei, la interpretació de Josep Mª Colom, el monòleg de l'Oriol avui fa sol, l'home orquestra El artiste, la maga Màgia Melanie, les danses de Natya Snastra Bollywood, mentalisme amb Alberto Lavey, música llatina amb Latinando i, per últim, el monòleg del Dr. Palomino Cambrilenc.

 

Comenta aquest article