Informació general

Meteorologia

Ingressada una veïna de Cambrils per un cop de calor

A Cambrils es va registrar una temperatura màxima de 37,8ºC, el passat diumenge 5 d'agost

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un termòmetre de carrer
Imatge d'arxiu d'un termòmetre de carrer | Lluís Rovira i Barenys

Una veïna de Cambrils d'uns 70 anys està ingressada, des del passat diumenge a la nit a l'Hospital Sant Joan de Reus, afectada per un cop de calor. Segons ha informat el Diari de Tarragona, la dona va ser traslladada en ambulància perquè la seva temperatura corporal era molt elevada. Inicialment es va planificar el seu trasllat a Tarragona per la seva gravetat, però finalment va ser ingressada a Reus.

Aquesta dona seria la tercera persona afectada a la demarcació de Tarragona. El passat dissabte 4 d'agost van morir dues persones –una de Constantí i l'altre del barri tarragoní de Camp Clar– que van ser ingressades a l'Hospital Joan XXIII. Aquestes dues víctimes a Catalunya se sumen a una tercera que va morir a Barcelona, el passat divendres.

Màxima de 37,8ºC a Cambrils

L'onada de calor arreu del país es va fer especialment intensa aquest passat cap de setmana. Segons dades de l'estació automàtica de Vinyols i els Arcs que està connectada a la xarxa Meteo.cat del Servei Meteorològic de Catalunya, el divendres 3 d'agost es va registrar una temperatura màxima de 31,7ºC –amb una humitat del 66%–; dissabte 4 d'agost es va registrar una màxima de 36,9ºC –amb una humitat del 58%–, mentre que l'endemà diumenge la temperatura es va enfilar fins els 37,8ºC, però la humitat va disminuir lleugerament al 50%. Ahir dilluns, la temperatura va baixar als 32ºC de màxima, mentre que la humitat va pujar fins al 65%, incrementant així la sensació de xafogor.

La Generalitat va activar el Pla PROCICAT per l'onada de calor amb el telèfon 061 d'atenció.

Comenta aquest article