Cultura

Festival Internacional de Música

Un «EnLorquecido» Miguel Poveda fa vibrar al públic

Per Berta Ruiz

Un moment del concert de Miguel Poveda, el passat divendres a la nit
Un moment del concert de Miguel Poveda, el passat divendres a la nit | Berta Ruiz

La nit flamenca del Festival Internacional de Música de Cambrils es va viure, el passat divendres, de la mà de Miguel Poveda. El concert va començar després de gairebé 25 minuts de retard per problemes amb la il·luminació, segons va anunciar el mateix director del Festival –Martín Pérez– al públic des de dalt de l'escenari. L'espera però, va ser compensada amb escreix pel cantaor badaloní i el seu conjunt musical. En aquesta ocasió –en la seva tercera visita a Cambrils–, Miguel Poveda va presentar “EnLorquecido Tour”, un projecte sorgit de la seva recerca sobre l'obra del poeta granadí Federico García Lorca. Tot un viatge per diferents estils musicals com el flamenc, la cobla i la cançó popular, ple de sentiments i emocions.

Obra de García Lorca

Fent gala d'una potent veu, Miguel Poveda va interpretar temes com No me encontraron, Alba, En silencio, Federico y las delicadas criaturas o la copa Ojos Verdes. Al llarg de la seva carrera musical de més de 25 anys, Poveda navega per diferents gèneres i disciplines, però sense escapar-se de l'essència flamenca que el caracteritza. En la primera part del concert es va centrar principalment en l'obra de Lorca i els temes que formen part del seu darrer treball discogràfic amb cançons com El poeta pide a su amor que les escriba,¡Ay, voz secreta del amor oscuro! o els poemes fets cançons –Carta a Regino Sainz de la Maza i Canción de la muerte pequeña– que tracten sobre la mort, un dels temes més recurrents de l'obra de Lorca. En aquest punt, Poveda va dir, “van matar a l'home, però no van matar al poeta”. També van seguir d'altres cançons com Grito a Roma –un crit de denúncia contra els 'malvats del món'– o la salsera Son de negros en Cuba.

Repertori flamenc

En la segona part del concert, Miguel Poveda va posar en escena el seu repertori més flamenc amb Alegrías, temes de Manuel Molina o les cançons que escoltava de petit a la seva Badalona natal, gràcies a l'afició de la seva mare pel flamenc i per cantants com Manolo Caracol o a Bambino. La leyenda del tiempo o Voy a perder la cabeza por tu amor van ser alguns dels darrers temes de l'intèrpret que, es va acomiadar del públic de Cambrils donant les gràcies per “aquesta nit lorquiana, flamenca i d'amor”. Un públic entusiasmat i entregat que, durant tota la nit, va vibrar amb l'art i el "duende" del cantant català.

Comenta aquest article

Galeries relacionades