Informació general

Commemoració

El Memorial per la Pau recordarà l'atemptat de l'any passat a Cambrils

En el lloc on es va produir l'atemptat, davant del Club Nàutic, s'hi descobrirà un mosaic de tons blavosos que mostra un colom de la pau com el que es recull a la invitació oficial de l'acte que ha elaborat l'Ajuntament de Cambrils

Per Redacció

El memorial que s'ha ubicat al lloc de l'atemptat, encara està tapat
El memorial que s'ha ubicat al lloc de l'atemptat, encara està tapat | Lluís Rovira i Barenys

A falta de concretar el nivell de la participació institucional que hi haurà el pròxim dia 18, Cambrils ja té a punt l'acte que es farà aquell dissabte. La commemoració de l'atemptat terrorista que va patir la nostra població serà el dissabte dia 18 a dos quarts d'onze del matí davant del Club Nàutic, al lloc on  es va produir l'atac del comando contra una patrulla dels Mossos d'Esquadra que havia muntat un control en aquell punt. En aquest atac hi va morir una dona de Saragossa i van resultar ferides set persones. Els cinc terroristes van ser abatuts pels agents dels Mossos d'esquadra.

En aquest indret s'hi descobrirà un mosaic de tons blavosos que mostra un colom de la pau com el que es recull a la invitació oficial de l'acte que ha elaborat l'Ajuntament de Cambrils. Des de fa uns dies els serveis municipals ja han instal·lat aquest 'Memorial per la Pau'  amb el que Cambrils recordarà els tràgics fets de fa un any i que estarà acompanyat d'una inscripció en la que es recordarà que la població és terra de pau, d'acollida i de solidaritat.

A  l'acte hi assistiran les autoritats locals, i és previst que també hi participin altes personalitats polítiques, tant catalanes com de l'estat. En aquests moments s'estan tancant les agendes, no només de l'acte cambrilenc del dissabte 18, sinó també del que es farà a la plaça de Catalunya de Barcelona el dia 17 al matí. A més de qüestions d'agendes, també hi ha oberta una forta polèmica política sobre la presència del rei Felip VI, després que el cap del govern espanyol, Pedro Sànchez,  assegurés divendres la seva assistència, i que el president de la Generalitat, hagi comentat aquest cap de setmana, que el Govern no ha convidat al cap de l'estat a aquestes cerimònies. D'altra banda, igual que als actes de Barcelona, el que es farà a Cambrils també comptarà amb interpretacions musicals.

El Memorial per la Pau tindrà com a símbol una imatge al·legòrica a un colom

   

 

Comenta aquest article