Esports

FUTBOL

Atlético Sanluqueño CF i Lleida Esportiu, els nous equips dels germans Oriol

Per Patrícia Muñoz

El web del Sanluqueño anunciava ahir el fitxatge del cambrilenc Edu Oriol
El web del Sanluqueño anunciava ahir el fitxatge del cambrilenc Edu Oriol | Cedida

Els germans Oriol han fitxat per la Segona Divisió B espanyola. Edu Oriol torna al futbol peninsular fitxant per l'Atlético Sanluqueño CF -concretament en el quart grup d'aquesta categoria-. La formació verdiblanca va anunciar fa pocs dies l'acord al qual s'ha arribat amb l'extrem cambrilenc.

Oriol prové de l'UD Eivissa, conjunt que recentment ha ascendit a Segona Divisió B perquè ha passat a ocupar la vacant que deixa el Lorca,  inhabilitat per la Real Federación Española de Futbol per no complir els requisits econòmics. El club balear ja ha fet efectiu el pagament del gairebé mig milió d'euros que se li exigia. Edu Oriol va jugar els playoffs amb l'UD Eivissa per ascendir a Segona B, tot i que l'ascens ha arribat ara administrativament. Ara, s'enfrontarà amb el seu ex-equip, perquè tant l'Atlético Sanluqueño CF ocm l'UD Eivissa estan al quart grup de la categoria de bronze del futbol.

D'entre la seva extensa trajectòria, a nivell nacional va debutar amb el CF Pobla de Mafumet, filial del Nàstic. Després va jugar al Reus Deportiu, a la UE Sant Andreu, al FC Barcelona B i, posteriorment, va jugar a Primera divisió amb el Saragossa. Internacionalment, ha jugat en la lliga azerbaidjanesa, xipriota, anglesa i romanesa. Després, va tornar a casa per jugar amb el Llagostera, el Tenerife i, finalment, l'Eivissa.

Joan Oriol fitxa pel Lleida Esportiu

Seguint en Segona B, però ara en el tercer grup, el bessó d'Edu Oriol, Joan Oriol, va fitxar pel Lleida Esportiu a mitjans del mes passat per dues temporades. Joan Oriol ja jugava a Segona B amb la Unió Esportiva Cornellà.

Joan Oriol torna a Segona B, que és on va començar. Ho va fer amb 21 anys i de la mà del CF Gavà. El 2008 va fitxar pel Villareal FC B, club on va aconseguir l'ascens a Segona Divisió A. Després, va estar-se al navarrès Osasuna i l'any 2015 va fitxar pel RCD Mallorca, que estava a Segona A tot i que actualment es troba a Segona B.

Internacionalment, Joan Oriol ha jugat contra línies angleses amb el Blackpool FC, a Romania -amb el Rapid de Bucarest- i, per últim, a Primera Divisió grega lluint la samarreta de l'Atromitos. Després ja va dirigir-se al Cornellà i, posteriorment, al Lleida.

Joan Oriol és nou jugador del Lleida Esportiu

 

Comenta aquest article