Informació general

PLE

Rebutjada una moció que demanava ampliar la col·laboració amb Amigats

Per Patrícia Muñoz

Imatge d'un gat pel carrer
Imatge d'un gat pel carrer | Lluís Rovira i Barenys

El Partit Popular va presentar una moció al ple de divendres passat demanant que s'ampliés el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Cambrils i l'associació Amigats. Aquesta va ser rebutjada amb els vots en contra del govern municipal i l'abstenció de la regidora no adscrita Encarni Bello. Actualment, tal i com va explicar el regidor del PP David Chatelain, ja existeix la col·laboració entre el consistori i l'Associació, però les despeses d'aquesta han augmentat perquè hi ha més gats als quals aplicar el mètode C.E.S (capturar-esterilitzar-deixar anar). És per això que Chatelain ha demanat ampliar la col·laboració amb una sèrie de mesures.

Un nou espai d'acollida temporal, habilitar els punts d'alimentació i col·laboració en les campanyes de recollida d'aliment

En primer lloc, habilitar un espai on poder acollir els gats després de ser esterilitzats (normalment, 24-48h) i aquells que estiguin en quarantena. A dia d'avui ja hi ha un espai –finançat pels socis d'Amigats– destinat a aquests efectes, però no està condicionat i es barregen els gats en post-operatori o en quarantena i aquells que estan sans esperant ser adoptats, de manera que "hi ha risc de contagi", segons Chatelain. "L'Associació no pot assumir el cost d'un local  més gran i adequat per dur a terme la seva labor, per això el Consistori hauria de facilitar la cessió d'alguna instal·lació", afirmava. 

En segon lloc, assenyalar els punts d'alimentació per a gats perquè o bé hi ha ciutadans "incívics que atempten contra la integritat dels gats" o bé n'hi ha que, "amb bona fe, els alimenten sense seguir la normativa acordada". Chatelain també va proposar adequar-los perquè, a causa de les condicions climàtiques, "els recipients usats per alimentar els gats acaben bolcats, desplaçats de la zona, perduts o amb el seu contingut escampat i embrutant la via pública". Es va plantejar fer servir galledes d'escombraries reciclades com a recers per als punts d'alimentació. Per últim, Chatelain va posar sobre la taula la possibilitat de col·laborar amb AMIGATS, mitjançant difusió, quan facin campanyes de recollida d'aliments en períodes específics, com ara Nadal o Setmana Santa. 

Acord que no prospera pel 'no' del govern

Antonio Laguna, regidor de Serveis, va ser l'encarregat d'expressar el parer de l'equip de govern i de justificar la seva negativa pel que fa a la proposta presentada pel PP. En relació a l'espai que es demanava per acollir els gats després de ser operats o en situació de quarantena, Laguna va dir que "caldria adequar un solar, i això s'ha d'estudiar" i que es tracta d'un "cost no prioritari pels pressupostos municipals". D'altra banda, també va al·legar que "un refugi per a animals és un ús no contemplat en el POUM actual". Els punts d'alimentació, segons Laguna, si s'acaben senyalitzant seran "una exposició de cartellera" i "vivers de rates". 

Es contempla ampliar la subvenció a Amigats

D'altra banda, però, Laguna va matisar que a dia d'avui AMIGATS rep una subvenció de 2.500 euros. Aquesta pot ampliar-se –va dir Laguna– si l'Associació ho demana degut l'augment de les despeses per l'atenció que requereixen les colònies de gats.

Comenta aquest article