Informació general

Festival

Martín Pérez: «El Festival serà un èxit el dia que els cambrilencs se'n sentin orgullosos»

Demà es dóna el tret de sortida al Festival Internacional de Música amb el concert de Kase.O

Per Patrícia Muñoz

Lluís Abella, Camí Mendoza i Martín Pérez, en la presentació d'ahir
Lluís Abella, Camí Mendoza i Martín Pérez, en la presentació d'ahir | Lluís Rovira i Barenys

Demà es dóna el tret de sortida al Festival Internacional de Música amb el concert de Kase.O. Enguany, el Festival pretén presentar uns trets diferencials respecte d'anys anteriors. "Alegria, il·lusió, comencem de zero", apuntava ahir el director de ConcertStudio, Martín Pérez. L'aire diferent que es vol donar aquest any va encapçalat per una graderia més gran i amb més capacitat, materials de més qualitat -tal com ha ressaltat Pérez- i l'Espai Village, un escenari secundari on hi haurà actuacions prèvies al concert principal. "Qualitat, bon gust i cuidar els detalls" són les màximes que, segons Pérez, presidiran el FIMC d'enguany.

Cinc caps de cartell en un sol esdeveniment

Tant l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, com Pérez, van recalcar que el FIMC compta "no només amb un sol cap de cartell, sinó amb cinc". Són Jorge Drexler, Miguel Poveda, David Bisbal, Juanes i Enrique Bunbury. El concert, però, comença dos dies més tard de l'inicialment previst per l'anul·lació de dos concerts, el de Pastora Soler i el d'Al McKay. "Estic més disgustat que ningú -deia Pérez-. Vam valorar moltíssim l'opció de substituir els dos concerts anul·lats, però no érem a temps. Tenim part de la culpa i no passarà l'any que ve. Ens anticiparem". D'altra banda, Pérez va explicar també que, pel dia 11 d'agost, data que ha acabat estant buida de concerts, tenien previst un gran artista internacional però que "esperant-lo se'ls ha passat l'arròs". "L'any que ve tindrem altres errors, però no aquests", concloïa Pérez. 

Malgrat aquests imprevistos per "problemes logístics", la promotora del FIMC fa un bon pronòstic: Pérez ha afirmat que, només tres o quatre dies després de posar les entrades a la venda, ja se n'havien venut més que l'any anterior. 

Un Festival pensat per a Cambrils

A l'hora de confeccionar el Festival, la promotora ConcertStudio té en compte la zona de la qual es tracta, així com la població que hi ha a l'estiu. "Hi ha dues terceres parts que no són de Cambrils. No és la mateixa gent que hi ha a l'hivern. I el cambrilenc acull els seus amics, així que aquest festival està pensat per a tots". En aquesta línia, Pérez va explicar que tenen una sensibilitat especial cap a la gent d'Aragó, "que aquí n'hi ha molta. Per això Bunbury o Sweet California", tal com va dir. 

Pérez també va aprofitar per remarcar el fet que Sweet California és un concert dirigit als joves d'entre deu i setze anys. "Hem de pensar també en aquesta gent. Els pares estaran tranquils que els seus fills estiguin al concert perquè hi haurà cançons fetes per a ells, a banda de tot el tema de la seguretat, que és magnífica". Per tant, Pérez va deixar clar que es té molt en compte la gent que ve de vacances en família, tret diferenciador del turisme cambrilenc. 

Un atemptat que no condiciona

Els tràgics fets del 18 d'agost de l'any passat en cap cas seran un impediment perquè aquest Festival se celebri amb completa normalitat. Mendoza i Pérez van voler recalcar-ho molt. "La normalitat és la lluita més forta que tenim", va dir Mendoza. "El Festival no ha de fer ni més ni menys. Ha de ser normal, com sempre". 

En seran 44 amb l'edició que s'inicia demà. "Enguany triomfarà, i l'any que ve triomfarà més. Serà un èxit el dia que els cambrilencs se sentin orgullosos d'ell", resumia Pérez en el que va ser tota una declaració d'intencions del tarannà d'aquest Festival que tot just és a punt de començar.  

L’Apunt

Més que concerts
A les 20h s'obriran les portes del Parc del Pinaret, on l'espectador podrà gaudir de la zona gastronòmica. Des de les 20.30h, aproximadament, hi haurà una actuació secundària a l'Escenari Village. A les 22h s'iniciarà el concert principal i, quan aquest finalitzi, a les 00.00h, hi haurà un DJ que ambientarà l'espai per tot aquell qui vulgui fer una copa. L'entrada serà lliure a partir de les 00h. 

Les actuacions secundàries vindran de la mà de El Momo, Bill Gomez, Chico Malo, Illa CAROLINA i Sigmund Wilder. 

Comenta aquest article