Informació general

Manifestació

Els Avis i Àvies segueixen dempeus tot i les provocacions

Ahir es va viure un petit incident amb una persona que cada setmana mostra una actitud provocativa amb els manifestants

Per Lluís Rovira i Barenys

Una persona amb una bandera espanyola es va col·locar al pas dels manifestants amb actitud provocadora
Una persona amb una bandera espanyola es va col·locar al pas dels manifestants amb actitud provocadora | Lluís Rovira i Barenys

Com cada dimecres des de meitats del passat mes de febrer, els Avis i Àvies de Cambrils van tornar a sortir al carrer a reclamar la llibertat dels presos polítics. Aquests dies d'estiu, la concentració a la plaça de la Vila aixeca força expectació entre els visitants que acudeixen al mercadet ambulant dels dimecres al Barri Antic i graven i fotografien les protestes dels Avis i Àvies. Per contra, també s'ha convertit en habitual la provocació que fa una persona que es troba al bar que fa cantonada entre el carrer de Gimbernat i el passeig d'Albert. Ahir, aquesta persona vestida amb la samarreta de la selecció espanyola de futbol i amb una bandera espanyola a les mans, es va asseure en una cadira del bar esperant l'arribada de la manifestació dels Avis i Àvies amb actitud desafiant. Al pas dels manifestants es van produir uns intercanvis de paraules entre aquesta persona i alguns dels manifestants sense que la cosa anés a més. D'altra banda, la resta de gent que va presenciar la manifestació durant el seu recorregut va tenir una actitud respectuosa i, fins i tot, en alguns casos, donaven mostres de suport als Avis i Àvies en la seva reivindicació.

A la part final de la concentració setmanal, després del cant de l'Estaca, completar el recorregut des de la plaça de la Vila al passeig d'Albert i retornar, i cantar els Segadors, els Avis i Àvies es van comprometre a anar als voltants de la presó de Mas Enric, al Catllar, on està empresonada Carme Forcadell, a fer sentir la seva veu i donar suport a l'expresidenta del Parlament.

Els Avis i Àvies, ahir, sortint de la plaça de la Vila / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article