Informació general

Platges

La Diputació concedeix més d'un milió d'euros a 157 municipis per garantir la seguretat a platges i piscines

Per Redacció

Imatge de la platja del Regueral a finals del passat mes de juny
Imatge de la platja del Regueral a finals del passat mes de juny | Berta Ruiz

La Diputació de Tarragona ha concedit 1.099.941,13 euros a 157 ajuntaments del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre per garantir la seguretat a platges i piscines municipals aquest estiu. La major part d'aquests ajuts han servit per contractar socorristes tant per a piscines com per a platges. Però els municipis també utilitzen aquests ajuts per adquirir material de seguretat i per a primers auxilis, entre d'altres.

Del total de l'import concedit, 238.293,78 euros s'han destinat a la seguretat de les platges de 16 municipis de les cinc comarques litorals de la demarcació: Montsià, Tarragonès, Baix Camp, Baix Penedès i Baix Ebre. En concret, Alcanar, Altafulla, Calafell, Cambrils, Creixell, Deltebre, El Perelló, El Vendrell, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Mont-roig del Camp, Roda de Berà, Salou, Sant Carles de la Ràpita, Vandellòs i l'Hospitalet i Vila-seca són els beneficiaris enguany d'aquest ajut, un import d'entre 6.000 i 15.000 euros per municipi.

Material i seguretat a les piscines

La resta del pressupost concedit per la Diputació de Tarragona per garantir la seguretat a les zones de bany als municipis, 861.647,4 euros, s'utilitza per a la contractació de socorristes i adquisició de material de seguretat a les piscines de 146 municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. En aquest cas, l'import atorgat per municipi és d'entre 2.000 i 7.000 euros.

La Diputació de Tarragona també assisteix tècnicament als municipis en el control higienicosanitari de les piscines amb l'objectiu de protegir la salut dels usuaris. En aquest sentit, s'ofereix assistència per reduir els riscos derivats de l’ús de les instal·lacions, com poden ser els danys físics causats per caigudes, les infeccions per microorganismes presents a l’aigua, a l’aire i a les superfícies, i els possibles efectes negatius dels productes químics utilitzats per clorar l’aigua.

Comenta aquest article