Societat

Festa de la Mare de Déu del Carme

El Port viu la processó de la Mare de Déu del Carme

El Port va viure, el passat dissabte a la tarda, la processó de la Mare de Déu del Carme. Enguany, la processó es va traslladar al dissabte tot i que el dia del Carme havia estat el dilluns dia 16 de juliol

Per Berta Ruiz

Arribada de la processó a l'església de Sant Pere
Arribada de la processó a l'església de Sant Pere | Berta Ruiz

El Port va viure, el passat dissabte a la tarda, la processó de la Mare de Déu del Carme. Enguany, la processó es va traslladar al dissabte tot i que el dia del Carme havia estat el dilluns dia 16 de juliol. Com cada any, la processó es va iniciar després que la Coral Polifònica de Sant Pere interpretés una pregària feta cant a les portes de l'església de Sant Pere. Posteriorment, membres dels Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils –vestits de mariners– van carregar la imatge de la Mare de Déu a l'esquena. Els Vogadors també obrien la processó per terra amb els seus rems aixecats. A destacar també la nombrosa canalla que, enguany, es va vestir de mariner i va formar part de la comitiva. A tots ells els seguien membres de la Confraria de la Mare de Déu del Carme, les pubilles i hereu de Cambrils, les autoritats i, tancava la Banda de Música de Camarles. La processó per terra va seguir el seu recorregut habitual fins arribar al moll de Ponent on es va embarcar la imatge de la Mare de Déu a la barca D. Dalmau. A continuació es va fer la processó per mar per davant del litoral cambrilenc amb la tradicional ofrena de flors en honor a la patrona dels mariners.

Després les barques van tornar al moll i la processó va desfer el recorregut per retornar a la plaça de l'església de Sant Pere, on alguns dels seus portadors van recórrer els darrers metres de genolls. En arribar la processó al temple es va fer la missa a la Mare de Déu.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades