Esports

NATACIÓ

374 nedadors es llancen al mar cambrilenc per disputar la 5a Milla Marina i la 2a Doble Milla Marina

Per Redacció

El diumenge passat, la Platja del Regueral va acollir la Milla Marina de Cambrils
El diumenge passat, la Platja del Regueral va acollir la Milla Marina de Cambrils | Cedida

El passat diumenge 15 de juliol, a la Platja del Regueral de Cambrils, van tenir lloc les diverses modalitats de la Milla Marina: la 5ª edició de la travessia dels petits (alevins) i la dels grans (els nascuts a partir del 2005), així com la segona edició de la Doble Milla. Els participants van haver de nedar un circuit de 700 metres, de 2.000 i de 4.000, respectivament. La participació total va ser de 374 nedadors, 44 més que l'any passat, provinents d'uns 63 clubs d'arreu de l'Estat. 

L'edició d'enguany

S'ha inclòs el que s'anomena "Doble repte": és la possibilitat de nedar les dues travessies, la Doble Milla i la Milla, efectuant un recorregut de 6.000 metres. Un total dels 32 participants van optar per aquesta opció, resultant-ne vencedors Ainhoa Benavente (Club Natació Cervera) i Ricard Pujol (club independent). D'altra banda, el que no s'ha fet aquest any és separar les proves entre els nedadors federats i els no federats per tal de no afegir més complicació a l'organització dels esdeveniments.

Participació cambrilenca

La cambrilenca Mireia Castro es feia amb el bronze de la Milla en la categoria femenina.En l'apartat masculí, no hi va haver cap podi cambrilenc: els vencedors de la Milla i de la Doble Milla van ser del CN Sitges i d'un club independent, respectivament.

Pel que fa a la travessia petita, Escarlata Martin, del Cambrils CN, va quedar tercera. A més a més de les nedadores ja esmentades; cal destacar el primer lloc que van assolir Joan Carles Adell i Cristina Vallespí en la categoria MTR-2 (màsters nascuts abans del 1970), de la Doble Milla. La Vicky Fortuny va aconseguir el segon lloc de la categoria MTR-1 (del 1986 al 1970) i la Blanca Cartanyà (1994), el segon de l’absoluta. Adell i Cartanyà també van participar en el Doble Repte, en què van aconseguir el primer i el tercer lloc de la seva categoria.

Els temps assolits, en general, van estar per damunt dels de l’any passat, però cal tenir en compte que el mar va estar més mogut i que les distàncies, al mar, no es poden mesurar d’una manera tan precisa com a la piscina.

L’Apunt

Caràcter solidari de la Milla Marina de Cambrils

Per tercer any, l’esdeveniment també va tenir un caràcter solidari, ja que va comptar amb la presència d’un estand i de responsables de la Fundació catalana d’esclerosi lateral amiotròfica Miquel Valls -coneguda com a ELA-.

La Milla Marina de Cambrils s’organitza pel Cambrils CN però compta amb el suport del Club Nàutic i l’Ajuntament de Cambrils, la Universitat Rovira i Virgili, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, l’Esport Català Universitari i diversos membres de Protecció Civil. Així mateix, ha comptat amb el patrocini de diferents entitats i proveïdors que el Club ha agraït moltíssim:el Parc Aquàtic Aquòpolis de La Pineda, l’Hipermercat Esclat, Esports CARSON, Borges, l’Hotel Port Eugeni i Comaigua.

Comenta aquest article