Esports

ESDEVENIMENT SOLIDARI

Sis anys pedalant contra el càncer infantil

"Pedals Non Stop" és un esdeveniment sense ànim de lucre de cycling que destina part dels ingressos a la investigació de l'Hospital Sant Joan de Déu

Per Patrícia Muñoz

Martín Pagliano, al centre de la imatge, amb dues de les instructores que participaran en la sisena edició del Pedals Non Stop (Roser Picó, a la dreta, i Tania Martínez, a l'esquerra)
Martín Pagliano, al centre de la imatge, amb dues de les instructores que participaran en la sisena edició del Pedals Non Stop (Roser Picó, a la dreta, i Tania Martínez, a l'esquerra) | Patricia Muñoz

Amb aquesta, ja seran sis les vegades que el cambrilenc Martin Pagliano reuneix una colla de bicicletes per aportar el seu granet de sorra a la investigació contra el càncer infantil. El dia 8 de setembre, el passeig de les Palmeres s'omplirà de 350 bicicletes estàtiques que funcionaran cinc hores (de 17h a 22h), convertint-se així el Pedal Non Stop en l'esdeveniment solidari amb més bicis de Catalunya -i el tercer a Espanya-. En la darrera edició hi va haver cent bicicletes menys; de fet, l'objectiu de Pagliano és augmentar cada any el nombre de bicis. En tot cas, però, deixa clar que el seu objectiu primordial "no és convertir-se en l'esdeveniment més gran d'Espanya", sinó "aportar els màxims fons possibles a l'Hospital Sant Joan de Déu".

Associació solidària, ubicació i pàgina web, algunes de les novetats d'enguany

L'edició d'enguany compta amb unes quantes novetats respecte de les anteriors. En primer lloc, "Pedals Non Stop" ja és una associació solidària a nivell legal. A més, la ubicació ha canviat gràcies a l'Ajuntament, que ha cedit l'ús d'un espai públic (el ja mencionat passeig de les Palmeres). El suport de l'administració municipal també s'ha traduït en què es proporcionaran banys químics i tanques per delimitar la zona i aportar, d'aquesta manera, més seguretat a l'esdeveniment. També hi haurà un equip de vigilància, que controlarà l'accés al recinte. Una altra novetat és la pàgina web: les entrades només poden adquirir-se on-line (aquí), de manera que serà més fàcil evitar que es produeixin overbookings.

Pagliano també ha explicat a revistacambrils.cat que el que es pretén enguany és que hi hagi molt de dinamisme i interacció entre els instructors (que seran entre 15 i 18) i el públic. Amb aquesta finalitat, s'instaurarà una pantalla gegant on s'hi podran visualitzar imatges de l'esdeveniment en directe -hi haurà un dron- i missatges d'esportistes famosos, dirigits als assistents, per tal d'amenitzar  la sessió.

El dia de l'esdeveniment hi haurà dos estands: un de l'Hospital amb merchandising seu i les famoses "polseres Candela", que Pagliano puntualitza que "cada any s'esgoten". També hi haurà un altre estand on poder adquirir el merchandising de Pedals Non Stop.

Com es finança l'esdeveniment?

D'una banda, amb una part del que se n'obtingui de la venta d'entrades. Però també és molt important les contribucions de les empreses patrocinadores: n'hi ha que aporten líquid (com ara l'Obra Social la Caixa o Vivanta) i d'altres que aporten material (com Opticalia Reus, que proporcionarà 400 motxilles, o PG Equipaments Esportius i Body Camb, que ajuden pel que fa a l'equipament dels instructors). No obstant l'ajuda que ja reben, des de l'organització de l'esdeveniment fan un crit a tothom qui vulgui fer alguna contribució a aquest esdeveniment solidari (dirigir-se al mail pedalsnonstop@gmail.com).

Els diners obtinguts de les entrades, per tant, es dediquen només a realitzar una donació a l'Hospital Sant Joan de Déu, per una part i, per l'altra, a finançar les despeses que origina l'organització de l'esdeveniment. En cap cas hi ha ànim de lucre: de fet, els instructors -ni l'organització- no reben cap remuneració per les hores de classe que impartiran.

Les instructores, les primeres compromeses amb la causa

Roser Picó i Tania Martínez són dues de les instructores d'aquesta propera edició del Pedal Non Stop. Picó destaca la seva passió pel cycling com a eina no només per fer esport, sinó per "desconnectar, perquè la gent se senti bé i per sentir l'emoció que desprèn". Martínez, per la seva part, considera que qualsevol contribució que es pugui fer a la lluita contra el càncer és necessària i benvinguda.

Pagliano ho té clar: busca "els millors instructors de la província" que reuneixin "compromís, professionalitat, dedicació i solidaritat" per casar, un any més, esport amb una bona causa.

L’Apunt

Pagliano va visitar, dijous passat, la vuitena planta de l'Hospital Sant Joan de Déu
Martín Pagliano va visitar l'Hospital Sant Joan de Déu, a Barcelona, el passat dijous, per explicar en què consistirà el Pedals Non Stop i quants diners s'aportaran a la causa

Comenta aquest article