Informació general

Ocupació

El Consell de Barri de Vilafortuny puntualitza que «no ha pres mai la decisió de presentar cap denúncia contra l'ocupant de l'antiga residència Montemar»

Per Redacció

Concentració dels veïns de Vilafortuny el passat 5 de juliol
Concentració dels veïns de Vilafortuny el passat 5 de juliol | Lluís Rovira i Barenys

El Consell de Barri de Vilafortuny ha emès un comunicat per puntualitzar una sèrie d'informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació en relació a l'ocupació de l'antiga residència Montemar. Segons diu aquest comunicat: "ha transcendit als mitjans de comunicació que el passat 23 de juny, un grup de veïns de Cambrils van interposar, 'en representació del consell de barri de Vilafortuny', una denúncia contra la persona que ha ocupat l'edifici de l'antiga residència Montemar. Aquesta denúncia ha estat desestimada pel jutge, qui hi oposa dos arguments formals: 1) "... de la denuncia presentada se puede deducir que los denunciantes no son los propietarios..."; 2) "las cuestiones de salubridad y obras en el edificio [son] de carácter administrativo"; i dos arguments de fons: 3) "hay un deseo de que se cometan unos delitos que ni si quiera se han cometido"; y 4), "cuando lo que se denuncia es la intención del denunciado de “desarrollar un proyecto humanitario con mujeres maltratadas, indigentes y mujeres' [...] no se puede considerar que tal intención sea digna de reproche."

"Les persones que van presentar la denúncia el 23 de juny en nom del Consell de Barri, no en tenen la representació"

Davant d'això, el Consell de Barri de Vilafortuny vol puntualitzar que, "el Consell de Barri de Vilafortuny no ha pres mai la decisió de presentar cap denúncia, i menys la del dia 23, ja que es va reunir per primer cop el 26 de juny. Tampoc llavors no es va prendre la decisió de presentar cap denúncia, sinó la d'instar al propietari de l'edifici a fer-ho. En conseqüència, les persones que van presentar la denúncia el 23 de juny en nom del Consell de Barri, no en tenen la representació, i només podien actuar a nivell individual, o en representació d'alguna de les associacions de veïns que formen part de l'esmentat Consell. S'ha demanat la convocatòria urgent del Consell de Barri, per tal de demanar explicacions als denunciants que en formen part, en especial al regidor denunciant que, pel càrrec que ostenta, havia d'assessorar-los millor en matèria legal i de representativitat. El pronunciament del jutge remarca que la competència per denunciar l'ocupació és del propietari de l'edifici; que la competència per denunciar-ne la manca de condicions d'habitabilitat és de l'Ajuntament. I als veïns, ens ofereix una oportunitat de replantejar-nos la nostra reacció davant els fets i alimentar el diàleg en lloc de l'enfrontament. La pitjor herència que ens podria deixar la instrumentalització que alguns polítics fan d'aquesta situació, és la creació d'un conflicte allà on no tenia perquè haver-ne cap. Perquè el que ha d'enorgullir a Vilafortuny ha de ser la capacitat de conviure, amb independència de l'adscripció ideològica de cadascú".