Informació general

Consell de l'Esport

Llum verda definitiva al Consell Municipal de l'Esport

Per Berta Ruiz

Imatge del Palau Municipal d'Esports
Imatge del Palau Municipal d'Esports | Berta Ruiz

El ple municipal celebrat ahir al matí va donar llum verda, definitivament, a la creació del Consell Municipal de l'Esport de Cambrils. Després de mesos de treball i de diverses reunions de treball amb les entitats esportives locals com la que es va organitzar el passat 13 de juny al Centre Cultural, el nou consell sectorial ja està aprovat pel plenari. Tal com va exposar el regidor d'Esports –Josep M. Vallès–, el Consell Municipal de l'Esport treballarà la línia d'actuació municipal en tots els àmbits esportius, amb representació dels clubs esportius locals i també els representants polítics. Segons Vallès, "serà un organisme que servirà per tirar endavant els temes que sorgeixin damunt aquesta taula de treball, no només en el dia a dia dels clubs sinó també amb una visió de futur de l'esport a Cambrils. Un exemple d'això serà la futura ordenació de la zona esportiva municipal un cop es posin en marxa les diferents prestacions d'aquella zona com l'estació de tren o l'avinguda de Charles Darwin".

El punt va comptar amb el suport de tots els grups. Des de Ciutadans, el seu portaveu –Imanol Rico– va recordar que la reactivació del Consell Municipal de l'Esport va sorgir arrel d'una proposta del seu grup "i que, finalment, ja és una realitat". Rico va afirmar que el Consell és necessari i que cal treballar i convocar-lo. "Cal escoltar a les entitats i als esportistes locals. L'esport també educa i forma persones. Posem recursos i els mitjans necessaris per fomentar l'esport local", va dir.

Per la seva part, el regidor de l'NMC –Oliver Klein– va dir que, "podem crear molts consells en molts àmbits diferents; de fet, ja va existir quelcom semblant i amb diferents noms. No volem que es repeteixi la història i que el Consell es vagi apagant. A més, és un Consell que de vinculant no té res. Només serà efectiu si s'ho creuen els seus membres i si es convoca regularment".

 

L’Apunt

Mesos de treball
Recordem que, al ple de finals de gener d'enguany, tots els grups van acordar –per unanimitat– reactivar el Consell Municipal de l'Esport, després d'una moció presentada pel grup de Ciutadans. Anteriorment, el desembre de 2009 s'havia constituït l'Institut Municipal de l'Esport (IMEC) –com a organisme autònom de caràcter administratiu per desenvolupar la gestió dels serveis d'esports– i, l'octubre de 2015, es dissolia l'IMEC, a proposta de l'equip de govern. Aquest nou Consell Consultiu de l'Esport serà de gestió directa.

Comenta aquest article