Informació general

Salut

L'Ajuntament s'adhereix a l'Estratègia estatal de Promoció de la Salut i Prevenció

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una caminada saludable al Port de Cambrils
Imatge d'arxiu d'una caminada saludable al Port de Cambrils | Berta Ruiz

L’Ajuntament de Cambrils s’ha adherit a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció (EPSP) del Sistema Nacional de Salut (SNS) amb l’objectiu de treballar per fomentar estils de vida saludables que permetin guanyar anys de vida en bona salut i lliure de discapacitat. Aquesta Estratègia està impulsada per la “Red Española de Ciutats Saludables (RECS)”, de la qual forma part Cambrils des del 2009. Al ple d'ahir dilluns al matí es va aprovar, per unanimitat de tots els grups, aquesta adhesió.

Tal com va exposar el regidor de Benestar Social –Josep M. Vallès–, l’Estratègia proposa el desenvolupament progressiu d'intervencions dirigides a promocionar la salut, prevenir les malalties, les lesions i la discapacitat, actuant de manera integral al llarg de la vida sobre factors com la activitat física, l'alimentació, el tabac, l'alcohol i el benestar emocional, tenint en compte els entorns en què viu la població i amb una vocació d'universalitat de les intervencions.

Les actuacions que es posaran en marxa en una primera fase se centren en facilitar informació de qualitat perquè totes les persones puguin desenvolupar estils de vida saludables i informació dels recursos disponibles a la zona per promoure estils de vida més saludables. Aquests accions estan focalitzades en la població infantil, durant l'embaràs i la lactància, i en la població adulta i de major de 70 anys. L'àmbit local es considera un entorn essencial per a l'estratègia i per guanyar salut al municipi, ja que els governs locals tenen una influència directa en la salut de la població, treballant conjuntament entre sectors i comptant amb la participació de la ciutadania.

Promoció de la salut i el benestar

La RECS és una secció que forma part de la “Federación Española de Muni­cipios y Provincias (FEMP)”, dedicada a la promoció i protecció de la salut i al benestar de la ciutadania, en concordança amb els principis d'actuació corresponents al projecte "Healthy Cities", de la Organització Mundial de la Salut. Actualment en formen part 194 municipis d’arreu d’Espanya i 26 municipis de Catalunya, entre ells les capitals de província.

Actualment hi ha 169 municipis adherits a l’Estratègia de promoció de la salut i prevenció en el sistema de salut arreu d’Espanya i 10 a Catalunya. A més, ja es troben en el procés d’adhesió 98 i 5 municipis respectivament.

Comenta aquest article