Societat

Festes

Foc i espurnes a la segona trobada de Bèsties de Foc

En aquesta edició, organitzada pels Diables Cagarrieres i emmarcada dins els actes de la Festa Major de Sant Pere, hi van participar vuit bèsties de foc

Per Lluís Rovira i Barenys

Foc, espurnes i bèsties de foc, aquest passat dissabte, a la façana del Port
Foc, espurnes i bèsties de foc, aquest passat dissabte, a la façana del Port | Lluís Rovira i Barenys

La façana del Port es va omplir d'espurnes i foc, aquest passat dissabte a la nit, en motiu de la celebració de la segona Trobada de Bèsties de Foc, emmarcada dins dels actes de la Festa Major de Sant Pere. En aquesta edició, organitzada pels Diables Cagarrieres, hi van participar vuit bèsties de foc. No hi van faltar les dues bèsties de foc cambrilenques, La Farnaca i la Galera de Foc. La resta de bèsties participants van ser el drac Apocaleus, de Vallirana; l'Au Fènix, de la Pobla de Mafumet; l'Àguila Cremablat, de Tremp; el Garrafó, de Premià de Mar; el Senglar, de l'Espluga de Francolí i Lo Boc, de Vandellòs.

Cap el vespre es va fer la plantada de les bèsties al passeig Marítim i a les 10 de la nit, es va posar en marxa el seguici de foc que va recórrer el passeig Marítim i va acabar a la plaça de mossèn Batalla. En aquest darrer indret, les diferents bèsties de foc van fer la seva encesa de lluïment  que va ser puntuada per un jurat. Després d'això es va fer una encesa conjunta de les vuit bèsties de foc i es va encendre un foc d'artificis. Posteriorment, en el sopar de colles, es va donar a conèixer l'encesa guanyadora que va ser per al Senglar de l'Espluga de Francolí. El premi va consistir en un pernil i amb 300 euros en pirotècnia de la Pirotècnia Tomàs.

Comenta aquest article

Galeries relacionades