Informació general

Commemoració

Es commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI donant visibilitat a la bandera irisada

Per Berta Ruiz

Assistents a l'acte de commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI, el passat dijous al migdia
Assistents a l'acte de commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI, el passat dijous al migdia | Berta Ruiz

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, l’Ajuntament de Cambrils va inaugurar, el passat dijous al migdia, diferents elements del mobiliari públic que han estat pintats amb els colors de la bandera irisada, emblema de la lluita d’aquests col·lectius per garantir la plenitud dels seus drets com a ciutadania. Concretament, en aquesta edició, s’han pintat cinc bancs ubicats en diferents espais del municipi –amb una placa que hi diu el missatge "viu, expressa't i estima lliurement"– i a les escales de l’Ateneu Juvenil.

La commemoració –que se celebrava per quart any consecutiu a Cambrils– va tenir lloc al passeig de les Palmeres, al costat d’un dels bancs, amb la lectura del manifest a càrrec de l’alcaldessa, Camí Mendoza; i el regidor de Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Josep Maria Vallès. Un text en el què es posava de manifest la defensa de la plena llibertat de la diversitat sexual, amb una igualtat efectiva i sense discriminacions socials per raons de gènere o sexualitat. Tant l'alcaldessa com Vallès van incidir en la superació d'aquestes barreres que encara existeixen avui en dia a través de la sensibilització perquè cadascú es pugui mostrar lliurement com és i com se sent.

A continuació, la comitiva es va desplaçar a l’Ateneu Juvenil per veure les escales d’accés a l’equipament. En aquest cas, la pintura ha anat a càrrec de persones amb responsabilitat penal que han optat per fer Treballs en Benefici de la Comunitat.

Diferents imatges del dia commemoratiu de l'Orgull LGTBI

 

Comenta aquest article