Informació general

Successos

Desmantellada a Cambrils una xarxa d'explotació sexual de dones

En una operació conjunta de la Policia Nacional i la Policia Local de Cambrils es van detenir cinc persones com a presumptes autores de delictes relacionats amb la prostitució, el blanqueig de capitals i l'organització criminal

Per Redacció

Imatge del xalet en el què es va localitzar el prostíbul de l'organització
Imatge del xalet en el què es va localitzar el prostíbul de l'organització | Cedida

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Policia Local de Cambrils, van desmantellar un xalet d'alt standing on set dones –tres d'elles de nacionalitat colombiana, una altra d'origen moldau, una nacionalitzada espanyola d'origen colombià i dos d'origen rus– eren explotades sexualment. El prostíbul, estava regentat per tres dones –dues de nacionalitat espanyola i una colombiana– que eren les encarregades de rebre als clients, dels cobraments i de realitzar diferents tasques de vigilància a les dones. A més d'aquestes tres detencions també es van detenir, en un pis, als dos gestors de l'organització –un home de nacionalitat francesa i una dona de nacionalitat romanesa–.

Captació de les víctimes

L'operació policial es va iniciar a finals de l'any 2016. Durant aquest temps, els gestors i caps de l'organització van obrir i tancar diversos negocis per fer de "pantalla" i ocultar les intencions de l'organització de regentar diversos prostíbuls, així com el blanqueig de capitals.

La captació de les víctimes la feien de diferents formes: a través de revistes i, principalment, a través d'internet mitjançant pàgines web, els dominis de les quals eren de la seva propietat i podien dirigir com volien amb l'objectiu d'enganyar a les víctimes. Moltes d'elles eren captades als seus països d'origen amb falses promeses de feines d'hostaleria però, a la seva arribada, comprovaven que els sous eren pràcticament simbòlics. Per la seva part, Policia Local de Cambrils ja havia aixecat actes d'inspecció perquè aquest local i el "treball" que s'hi feia no s'ajustava a la normativa, i es va incoar un expedient sancionar.

Els cinc implicats van ser detinguts el passat 21 de juny i l'endemà van passar a disposició judicial. Tots ells van quedar en llibertat amb càrrecs i amb l'obligació de presentar-se als jutjats cada quinze dies. Durant els registres es va localitzar diferent documentació, diners en efectiu i telèfons mòbils.

L'operació va anar a càrrec dels agents de la UCRIF de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Tarragona, la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Reus i per agents de la Policia Local de Cambrils.