Cultura

Reconeixement

La Coral Verge de Camí reconeguda pel seu 50è aniversari en l'acte institucional del Dia de l'Associacionisme Cultural

Per Redacció

Fotografia de grup de totes les associacions homenatjades
Fotografia de grup de totes les associacions homenatjades | Cedida

La Coral Verge del Camí, juntament amb altres 26 associacions, van rebre un reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya, pel seus respectius aniversaris i per la tasca de difusió de valors, d’identitat, de catalanisme i de cohesió social, característics de l’associacionisme i de la cultura popular. Des del 2014 el Dia de l’Associacionisme Cultural s’ha establert el 4 de juny, tanmateix l’acte va tenir lloc el 7 de juny, uns dies més tard a causa dels diversos canvis polítics de començament de juny. L’acte va tenir lloc al Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona.

En primer lloc, l’orquestra Symphonic Beat Band va interpretar diverses peces de jazz i blues clàssiques i també va actuar abans del lliurament dels diplomes a les associacions i a la cloenda de l’acte. La directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco, va reconèixer la tasca de les associacions i va encoratjar-les per seguir en l’important compromís de cohesió social i de país que duen a terme. Tot seguit, membres de la Fundació Ferrer i Guàrdia van presentar els resultats de la macroenquesta Panoràmic 2017 realitzada a entitats culturals.

A continuació, la directora general de Cultura Popular va lliurar els diplomes de reconeixement a les entitats que celebren el seu aniversari en el 2018. Els aniversaris reconeguts eren els 50 anys, els 75 anys, els 125 anys i els 200 anys, aquest últims únicament el celebren els Bastoners de Sant Quintí de Mediona. Les associacions presents a l’acte recullen l’ampli ventall de la cultura popular: associacions de bastoners, de pessebristes, de pessebres vivents, ateneus, societats culturals, grups de teatre, bandes de música, corals infantils i corals adultes. Pel que fa a les corals, 6 agrupacions compleixen 50 anys durant el 2018: Coral Floc, Coral Lavínia, Coral Polifònica de Puig-Reig, Coral Sícoris, Orfeó Joventut Terrassenca i Coral Verge del Camí de Cambrils.