Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Platges

Es realitzen millores a les platges de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Nova passarel·la a la platja de l'Arenal
Nova passarel·la a la platja de l'Arenal | Lluís Rovira i Barenys

Els usuaris de les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant podran gaudir aquest estiu de diverses millores. Aquestes primeres millores que ha realitzat l’Ajuntament, tenint en compte l’estudi que la Regidoria de Turisme va encarregar a una empresa especialitzada en el desenvolupament de projectes turístics, han consistit en la instal·lació d’un baby point a la Platja de l’Arenal, un lloc d’ombra per donar el pit i atencions als infants en les condicions més confortables i sense causar molèsties als altres usuaris de la platja, que està situat davant del camp de futbol, aproximadament; i en la col·locació de nous estacionaments de bicicleta en totes les platges. En breu, també s’hi renovaran tots els cartells informatius.

Per reordenar les platges, millorar l’estètica del conjunt i oferir comoditat als usuaris, així mateix, s’han homogeneïtzat les passarel·les, perquè en els punts d’accés importants que tenen continuïtat amb el traçat urbà, concentrin els serveis mínims (dutxa, papereres i lavabo). En algunes d’aquestes passarel·les també s’hi han posat bancs.

D’altra banda, per facilitar l’accés a la Platja de l’Arenal a les persones amb mobilitat reduïda i a les famílies amb cotxets, s’hi ha instal·lat una passera nova que uneix l’escala de formigó que l’Ajuntament ha habilitat recentment a la zona de l’espigó, amb l’accés a la Platja de l’Arenal que hi ha davant de l’Hotel Vistamar.

Pel que fa a la posada en funcionament dels serveis de les platges, la regidora de Turisme, Elidia López, ha explicat que des del passat 6 de juny està operatiu el servei de socorrisme, els caps de setmana, de les 10.30 a les 19.30 h. A partir del 24 de juny i fins a l’11 de setembre aquest servei s’oferirà tots els dies de la setmana, en el mateix horari. I del 12 de setembre al 12 d’octubre, els caps de setmana.

Plataformes aquàtiques

Les plataformes aquàtiques, que el consistori col·loca a la Platja de l’Arenal i a la Punt del Riu, es podran utilitzar a partir del 24 de juny; i al juliol estaran habilitades ja les rutes submarines a la Platja de l’Arenal tocant el port, a la Cala Bea i a la Platja de l’Almadrava. En aquests recorreguts hi haurà uns plafons submarins, marcats amb una boia de color, on hi ha informació i fotografies de les espècies més característiques, perquè els banyistes, amb les seves ulleres i tub, puguin identificar-les i apreciar la riquesa biològica del fons marí.

D’altra banda, la Base Nàutica, ubicada a la Platja de l’Arenal, és oberta des del passat 9 de juny, els caps de setmana, de 10 a 19h; del 25 de juny a l’11 de setembre, obrirà tots els dies de la setmana, també de les 10 a les 19h. El servei de ludoteca de platja, que s’ofereix cada any a la Platja de l’Arenal, es posarà a l’abast dels usuaris del 2 de juliol a l’1 de sembre, de dilluns a dissabte d’11 a 13h i de 16 a 18 h. Pel que fa al servei de neteja de la sorra, des de fa aproximadament quatre mesos, n’hi ha cada dia; i continuarà sent diari aquest estiu.