Natació

Els nedadors benjamins del Cambrils CN competeixen als campionats de Catalunya

Equips de relleus benjamí i prebenjamí del Cambrils CN
Equips de relleus benjamí i prebenjamí del Cambrils CN | Cedida

Una dotzena de nedadors i nedadores del Cambrils Club Natació van participar, els caps de setmana del 8 al 10 de juny i el del 15 al 17 de juny, als campionats anomenats “Final Territorial Benjamina” individual i “Final de relleus”de les categories prebenjamina i benjamina. Primerament, es van realitzar els campionats individuals de la categoria benjamina (nascuts els anys 2007, 2008 i 2009) a la piscina olímpica de 50 metres, Pere Serrat, del Club Natació Sant Andreu a Barcelona. Els sis nedadors classificats s’hi van desplaçar amb l’entrenador Eduard Miralpeix.

El sistema de competició en aquestes edats és una mica peculiar; ja que no és el clàssic en què els nedadors participen en les proves individuals que trien. En aquest cas, s'havien classificat 64 (per això, s’anomena Q64) nedadors per categoria i sexe dels equips de tot Catalunya. El sistema de proves té l'objectiu de fomentar que els nedadors i nedadores siguin el més complerts possibles. Cadascun, ha de nedar 4 vegades en fases classificatòries i, a cada fase, els nedadors han de nedar una prova de 50 metres de cada estil; l’ordre dels quals va variant cada anys. Aquest any, va ser: 1r papallona, 2n estil lliure, 3r braça i 4t esquena).

Cada estil implicava una fase. Els 4 primers classificats de cada sèrie accedien a una sèrie de més nivell i els 4 darrers a una sèrie de menys nivell. D’aquesta manera es generaven diverses fases de competició: fase 1 (eliminatòries), fase 2 (quarts de final), fase 3 (semifinals) i fase 4 (finals): composada per 8 finals de 8 nedadors. Després de tot aquest complex sistema competitiu; els nedadors dels anys 2007 i 2008 participaven en unes proves més clàssiques; en què es podia escollir entre 200/100 estils i 200/100 lliures, segons la seva edat. La classificació final anava per temps. La seva participació es va desenvolupar de la manera següent:

Jornada del divendres 8 de juny

Nedadors/es del 2007 (11 i 11,5 anys) que van nedar Q64 i 200 lliures:

Paula Graset (11,5 anys): Q64, posició 59 (5,5 punts). 200 lliures, posició 31 (03:08:56).

Andrea Moreno Palancas (11 anys): Q64, posició 30 (35 punts). 200 lliures, posició 15 (2:59:49).

Jornada de dissabte 9 de juny

Nedadors/es del 2008 (10 i 10,5 anys) que van nedar Q64 i 100 lliures.

Roman Stricovschi (10.5 anys). Q64, posició 24 (41 punts). 100 lliures posició 32 (1:26:26).

Nil Muñana (10 anys). Q64, posició 45 (20 punts).100 lliures posició 51 (1:34:09).

Jornada de diumenge 10 de juny

Nedadors del 2009 (9 i 9,5 anys) van nedar només Q64.

Nil Moya (9,5 anys), posició 33 (32 punts).

Víctor Balañà (9 anys), posició 43 (22 punts).

Final de relleus de Catalunya

D’altra banda, el cap de setmana següent (del 15 al 17 de juny); es van portar a terme els campionats d’equips de relleus, en què hi podien participar també els nedadors/es nascuts l’any 2010 (prebenjamins), a més a més de les categories benjamines abans esmentades. Aquesta competició es va fer a la piscina olímpica del Club Natació Reus Ploms; en què hi van participar 12 nedadors i nedadores cambrilenques. Els participants i els resultats dels equips cambrilencs, van ser els següents:

4 x 50 lliures masculí de l’any 2008:

Posició 17, amb un temps de 2:48.70 i un equip format per: Roman Stricovschi, Jbliou Tares, Nil Muñana i Nil Moya.

4 x 50 estils masculí de l’any 2008:

Posició 23, amb un temps de 3:18.19 i amb els mateixos nedadors.

4 x 50 lliures masculí de l’any 2007:

Posició 47, amb un temps de 2:55.40 i un equip format per: Miquel Fernandez, Izan Juarez, Lucas Schapiro i Pau Esteruelas.

4 x 50 estils masculí de l’any 2007:

Posició 45, amb un temps de 3:34.04 i un equip format pels mateixos nedadors.

4 x 50 lliures femení de l’any 2007:

Posició 45, amb un temps de 2:55.21 i un equip format per: Rita Escrivà, Ona Espinosa; Andrea Moreno-Palancas i Paula Graset.

4 x 50 estils femení de l’any 2007:

Posició 39, amb un temps de 3:24.37 i un equip format per les mateixes nedadores.