Informació general

Igualtat

L'Ajuntament pinta diferents elements del mobiliari públic amb els colors de la bandera irisada

Per Redacció

Imatge d'un dels bancs que s'han pintat amb la bandera irisada
Imatge d'un dels bancs que s'han pintat amb la bandera irisada | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils ha pintat diferents elements del mobiliari públic amb els colors de la bandera irisada, emblema de la lluita dels col·lectius LGBTI per garantir la plenitud dels seus drets com a ciutadania. En aquesta edició s’han pintat cinc bancs ubicats en diferents espais del municipi i, en els propers dies, es pintaran les escales de l’Ateneu Juvenil.

Amb aquesta acció simbòlica i transversal, l’Àrea de Polítiques d’Igualtat juntament amb el Departament de Joventut volen visibilitzar i normalitzar les diferents realitats personals d’identitat, d’expressió de gènere i/o d’orientacions sexuals. A més, l’Àrea de Polítiques d’Igualtat ha programat diversos actes i, entre el 25 i el 28 de juny, es penjarà la bandera irisada a la façana de l’Ajuntament per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI.

Els actes centrals tindran lloc el dia 28 de juny, a les 12 hores, al passeig de les Palmeres. Es durà a terme la lectura institucional del manifest i, posteriorment, la inauguració dels diversos elements públics que han estat pintats amb els colors de la bandera irisada. El mateix dia 28 de juny al vespre es projectarà, al Cinema Rambla d’Art de Cambrils, la pel·lícula “Call Me by Your Name”, guanyadora de 20 premis l’any 2017 i adreçada a majors de 12 anys. L’horari del film serà a les 20:15h i l’entrada tindrà un preu especial de 1,50 €.

La commemoració d’aquesta diada compta, per primera vegada, amb una cartelleria específica, en el marc del projecte de l’àrea d’igualtat de commemoració de dies significatius amb mirada de gènere. El lema de la cartelleria d’aquesta primera edició és “Orgull de SER com sóc. Orgull de MOSTRAR qui sóc” . La il·lustració és obra de Christian Granero.

Comenta aquest article