Cultura

Conferència

L’historiador mossèn Manuel Fuentes oferirà, demà, una conferència sobre el cardenal Vidal i Barraquer

La xerrada, titulada “La solitud de reinventar-se” forma part del programa de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer i parlarà sobre la vida i pensament del cambrilenc il·lustre

Per Redacció

Fotografia de l'arquebisbe Vidal i Barraquer realitzada per Josep Vidal i Barraquer l'any 1919
Fotografia de l'arquebisbe Vidal i Barraquer realitzada per Josep Vidal i Barraquer l'any 1919 | Arxiu de la família Vidal-Barraquer

Mossèn Manuel M. Fuentes, reconegut historiador i director de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, oferirà la conferència “La solitud de reinventar-se” sobre la vida i pensament del cardenal Vidal i  Barraquer, demà dijous 21 de juny, a les 20 hores, al Centre Cultural. L’acte està organitzat per l'Ajuntament de Cambrils amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Arquebisbat de Tarragona i la Diputació de Tarragona, i s’emmarca en l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, que se celebra coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement a Cambrils.

Mossèn Manuel Fuentes, ordenat prevere l’any 1989 al seu poble natal de Bellmunt del Priorat, ha pronunciat un gran nombre de conferències i ha publicat diversos llibres i articles. És un gran coneixedor de la figura del cardenal Vidal i Barraquer i una persona de referència ineludible per estudiosos del prelat cambrilenc. És coautor de publicacions com "Correspondència del Dr. Francesc d'Assís Vidal i Barraquer, Cardenal Arquebisbe de Tarragona amb la Secretaria d'Estat de la Santa Seu” i "Manuel Borràs i Ferré: una vida al servei de l'Església", entre altres.
 
L'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona  va ser creat precisament pel Dr. Francesc d'Assís Vidal i Barraquer l'any 1920, i actualment està realitzant una gran tasca de recerca, conservació, catalogació i digitalització en tots els pobles de la diòcesis.

Altres actes de l'Any Vidal i Barraquer

Alguns altres dels actes previstos destacats de l’Any Vidal i Barraquer seran la inauguració de l’exposició “Verdaguer segrestat” al Molí de les Tres Eres, el 30 d’agost; la Missa commemorativa de la defunció del Cardenal a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí, el 13 de setembre; la Missa commemorativa del bateig presidida per l’arquebisbe a la parròquia de Santa Maria, el 5 d’octubre; la conferència inaugural de l’Aula de la Gent Gran a càrrec del Dr. Francesc Vidal-Barraquer Mayol, el 10 d’octubre; la inauguració de l’exposició “Vidal i Barraquer, diàleg i coherència” a la sala Àgora de l’Ajuntament, el 19 d’octubre i l’homenatge diocesà al cardenal a la Catedral de Tarragona, el 21 de gener.