Societat

Solidaritat

El primer cicle solidari «La Mar de Cinema» destina la recaptació a Proactiva Open Arms

Per Redacció

Imatge de la roda de premsa de presentació del cicle, el passat 8 de maig
Imatge de la roda de premsa de presentació del cicle, el passat 8 de maig | Berta Ruiz

L'associació cultural cinematogràfica ACTE ha lliurat a l'ONGD Proactiva Open Arms la recaptació de 1.025 euros de la venda d’entrades del primer cicle de cinema solidari “La Mar de Cinema” de Cambrils, dedicat a les persones refugiades. Durant el cicle, que es va celebrar del 17 al 31 de maig, es van poder veure les estrenes dels documentals Human Flow, Fuego en el Mar i Sea Sorrow, l’exposició, l’exposició de fotografies “Síria, la paraula de l’exili” i l’estand de Proactiva Open Arms a la Fira Marítima. Concretament, es van recaptar 455 euros de les 91 entrades venudes de Human Flow, 265 euros de les 53 entrades de Fuego en el mar i 305 euros de les 61 entrades de Sea Sorrow i s’han destinat íntegrament a aquesta ONGD que salva vides a la Mediterrània.

“No es podia fer un cicle més rabiosament actual”, han afirmat des de l'associació cultural cinematogràfica ACTE. “Hem pogut veure uns documentals potents que han remogut consciències, hem pogut reflexionar sobre allò que cada dia veiem a les pantalles de televisió de casa nostra i hem pogut contribuir amb la nostra petita aportació a la gran tasca que fan ONGD com Open Arms al Mare Nostrum”, han conclòs.

Des del Consell de cooperació, Cambrils Ciutat Solidaria, i en el marc del Pla Local de Cooperació i solidaritat, han explicat que es fa incidència especial en les accions de sensibilització perquè “cal que els valors de la cultura de la pau es treballin com a part d'un compromís persistent de la gent”.

Comenta aquest article