Informació general

Concentració

Avis i Àvies, tot a punt per la concentració de demà a Montserrat

Ahir es va complir la divuitena setmana de concentracions a la plaça de la Vila

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies de Cambrils, ahir, a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies de Cambrils, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració setmanal dels Avis i Àvies de Cambrils per la Llibertat dels Presos Polítics funciona com un rellotge. Puntuals, a dos quarts de dotze del matí, els Avis i Àvies es concentren al costat de la font de la plaça de la Vila per escoltar les indicacions del seu portaveu i, tot seguit, cantar L'Estaca i enfilar el recorregut que els fa passar pel costat del mercadet ambulant dels dimecres on cada setmana hi ha més turistes que queden sorpresos i expectants al veure passar la comitiva dels Avis i Àvies amb els seus crits de Llibertat presos polítics i el càntic de Li diuen democràcia i no ho és. La tornada a la plaça de la Vila es clou amb el cant dels Segadors.

Tot a punt per a la trobada de Montserrat

Demà divendres hi ha la trobada dels Avis i Àvies de Catalunya a Montserrat dins del que s'anomena la taca d'oli d'aquest moviment per la llibertat dels presos polítics i que aplega diferents col·lectius d'Avis i Àvies a tot Catalunya. Ahir es van donar les darreres indicacions. Des de Cambrils es fa un autocar amb una cinquantena de persones. Un altre dels comentaris d'actualitat que es van fer abans de cantar l'Estaca va anar dirigit cap el nou ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, i les declaracions que va fer en la campanya electoral del 21-D sobre "desinfectar", referint-se a Catalunya.

Vuit mesos dels Jordis a la presó

D'altra banda, aquest proper dissabte 16 de juny es compliran els vuit mesos de l'empresonament dels Jordis a Soto del Real. La concentració mensual per a demanar la llibertat de tots els presos polítics es farà aquest dissabte, a les 20 h., a la plaça del Pòsit.

Comenta aquest article