Informació general

Platges

Cambrils recull les seves quatre Banderes Blaves i la del Club Nàutic

Per Redacció

L'alcaldessa Camí Mendoza i el president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, van recollir les banderes al Port del Garraf
L'alcaldessa Camí Mendoza i el president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, van recollir les banderes al Port del Garraf | Cedida

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va lliurar, ahir al migdia, els distintius Banderes Blaves 2018 a les 101 platges i als 22 per ports esportius en un acte celebrat al Port del Garraf. El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental.

Entre els 22 ports esportius està el Club Nàutic de Cambrils, que un any més ha rebut aquest distintiu de renom internacional. A l’acte va acudir l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú que va reconèixer la satisfacció i orgull que suposa pel Club Nàutic de Cambrils rebre una bandera amb aquest reconeixement. Pel que fa a les seves platges, Cambrils ha rebut, un any més, el distintiu de qualitat per a quatre de les seves platges: la de Vilafortuny-l’Esquirol, la Llosa-L’Ardiaca, del Cavet o la d’en Prat d’en Forés.

Calvet va felicitar els premiats per la feina ben feta i ha destacat la importància de tenir cura del medi ambient i fer-ne corresponsables els ciutadans. “Aquests guardons demostren que Catalunya aposta per la sostenibilitat dels seus ports i les seves platges”, va manifestar. El titular de Territori i Sostenibilitat també va fer referència a l’aprovació, dimarts, al Consell Executiu, de la primera Estratègia Marítima de Catalunya, “un exemple de com des del Govern apostem també per la sostenibilitat i per una economia blava”.

Els altres ports i clubs nàutics de la demarcació de Tarragona que han resultat premiats són els de Segur-Calafell, el CN Salou i el Port de l’Hospitalet de l’Infant, el CN l’Ametlla de Mar i CN Ampolla.

Comenta aquest article