Esports

Rem

Carles Anguera (Vent d'Estrop): «Volem fer una escola de rem i reforçar tot el rem de base»

El president de Vent d'Estrop-Vogadors de Cambrils ha anunciat la celebració de la Primera Bandera Blava Vila de Cambrils, unes regates populars que se celebraran el proper mes de setembre

Per Lluís Rovira i Barenys

Tripulació sènior femení de Vent d'Estrop
Tripulació sènior femení de Vent d'Estrop | cedida

Aquest proper diumenge, Palamòs acollirà la primera prova de la Lliga Catalana de Llagut de la temporada 2018. El club cambrilenc Vent d'Estrop-Vogadors de Cambrils, que fa un mes es va proclamar campió per clubs al Campionat de Catalunya de Llaüt mediterrani celebrat a Banyoles, ja té a punt les diferents tripulacions que prendran part en aquesta competició que consta de set proves. Tal com ha explicat Carles Anguera, president de Vent d'Estrop, a revistacambrils.cat, "el club porta treballant des de principis d'any en la formació dels equips que competiran en aquesta Lliga". Anguera també subratlla que aquesta darrera temporada Vent d'Estrop ja ha aconseguit uns èxits importants i que des del club es vol reforçar tot el rem de base, "volem fer com una escola de rem i que els joves que comencin vagin passant per les diferents categories, d'any en any. Volem consolidar sèniors, que és la categoria reina i que ens agradaria que guanyés un campionat ja que amb veterans, infantils i juvenils ja n'hem aconseguit".

Primera Regata Bandera Blava Vila de Cambrils, el proper mes de setembre

Però a part de la competició, Vent d'Estrop té una marcada vesant social que vol potenciar. Segons ha explicat Carles Anguera, "l'altra objectiu és de cara als xiquets i xiquetes. Volem treballar amb les escoles per ensenyar a la canalla el món del rem, volem que vinguin a provar-ho. En aquests moments estem valorant de fer una escola d'estiu de rem". Dins aquesta vesant social, Anguera destaca que el club està involucrat en diferents activitats cambrilenques, "participem a les processons, festes, ... També anem a regates populars d'altres poblacions, amb clubs amics d'altres llocs de Catalunya a part d'organitzar les regates populars de Sant Pere". En aquest sentit, Anguera ha explicat a revistacambrils.cat que Vent d'estrop està preparant una nova competició a celebrar el proper mes de setembre, "farem la regata Primera Bandera Blava Vila de Cambrils. Serà una regata popular que esperem que sigui millor que una de competició i en la que el guardó serà una bandera de Cambrils. Aquesta regata està destinada a gent que no vol competir però que ja té certa experiència en vogar. A banda, fa poc ens va deixar Fede Baillo, vogador i persona molt involucrada en el club. Volem rendir-li un homenatge i segurament hi haurà un premi que tingui relació amb ell".

Dins de Vent d'Estrop hi ha, també es practica el rem adaptat. Segons explica Anguera, "es fan acords amb diferents centres i ens porten gent amb una sèrie de dificultats que com a activitat per a ells els hi fem una programació per a que vinguin a vogar els dissabtes. Fa molts anys que ho fem i cada vegada va a més. A banda també hem anat tenint empreses privades i alguna escola que com a activitat ofereixen anar a fer rem. És una manera de promocionar el rem". De cara a la Festa Major de Sant Pere, el club ja prepara les regates populars, "és una oportunitat per a molta gent de començar a vogar i una part d'aquesta gent, després continuen al club. A més, fer rem és com una teràpia per a molta gent".

Dos clubs de rem a Cambrils

El rem a Cambrils viu un moment d'expansió com ho demostra la recent creació d'un nou club, el Rem Cambrils, format, bàsicament, per gent provinent de Vent d'Estrop. Respecta a aquesta situació, Carles Anguera que és el president de Vent D'estrop des de fa poc més d'un any, manifesta que "no tinc gaire cosa a dir. És positiu ja que com més opcions tingui la gent de fer activitats a Cambrils, millor per a tothom. No és cap competència, per uns pot ser una oportunitat i pels altres pot ser una ocasió per a millorar. No hi ha cap problema en aquest sentit". Anguera explica que Vent d'Estrop té un conveni amb l'Ajuntament de Cambrils, des de l'any 2008, i que en principi se segueix amb el que està signat, "l'ajuntament disposa de tres barques i rems. Nosaltres seguim treballant com fins ara i amb aquest tema no ens hi volem posar. teni molt clar que hem de seguir tirant endavant, que potser hem de millorar en alguna cosa però que hem de seguir el camí que està marcat i que ens ha portat fins aquí".

Embarcació social de Vent d'Estrop / foto: cedida
Carles Anguera, president de Vent d'Estrop, amb la bandera de Cambrils / foto: cedida

 

L’Apunt

Fills de l'Arjau
Carles Anguera recorda que Vent d'estrop-Vogadors de Cambrils es va iniciar des de l'Arjau, "som fills de l'Arjau. Vam tenir la primera barca i a vegades, des de Sant Carles de la Ràpita ens en deixaven alguna. Després es va començar amb la celebració de les regates populars i la gent es va anar engrescant". Anguera també explica que donat l'interès per millorar la manera de vogar i gràcies a una persona de contacte es va fer l'agermanament amb Castro Urdiales, fa uns 10 anys, "això va fer que al poder veure com treballaven ells nosaltres ens vam animar a entrar en competició. Vam començar a competir i ja no hem parat. Hem tingut una progressió ascendent en tot el que és el rem català. A banda,durant un parell d'anys hem estat el club de rem de Catalunya amb més llicències de socis".

Comenta aquest article