Societat

Cooperació

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer es mulla per l'esclerosi múltiple

Aquest passat diumenge es va fer el darrer projecte d'APS dels alumnes de 4rt d'ESO, que en aquest cas va ser per conscienciar d'aquesta malaltia

Per Redacció

Imatge de grup dels participants a l'activitat solidària
Imatge de grup dels participants a l'activitat solidària | Cedida

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va tancar, aquest passat diumenge 10 de juny, els 12 Projectes d’APS ( Aprenentatge servei) que han portat a terme al llarg del curs els alumnes de 4rt d'ESO. I ho va fer amb la jornada matinal “ L’ escola es mulla per l'esclerosi múltiple”. Aquest projecte que, com els altres, és una iniciativa de caire solidari i de cooperació, ha col·laborat amb el  centre Neurorehabilitador Mas Sabater, centre únic d’atenció especialitzada a les nostra demarcació organitzant tot un matí d’activitats al Palau Municipal d'Esports, tant a dins com a fora.

Dins la piscina coberta es va fer una hora d’Aquagym, es van fer curses de natació contínua en les que van participar un bon grup de persones de totes les edats. El primer trofeu se'l va endur Núria Coronado de 14 anys fent una distància de 3250 m i el segon trofeu Manuel Morales de 50 anys aconseguint 3000 m de distància. A la vegada els petits podien divertir-se amb una roda de jocs i tallers ( llits elàstics, circuit amb tricicles, challenge, face painting, pintura i jocs de taula). També hi va haver un servei de bar i un sorteig amb premis facilitats per diferents comerços i restaurants de Cambrils.

Durant tot el matí va participar de manera activa Mara Osuna, de 29 anys, ex-alumne d’aquesta escola i afectada per l’esclerosi múltiple. Per la seva banda, el centre Neurorehabilitador de Reus va posar un estand, on dues voluntàries de la Fundació Esclerosi múltiple ( FEM) van donar a conèixer els recursos i els serveis de primera atenció, els processos d’intermediació laboral i de servei de formació i inserció laboral que ofereix el Centre Mas Sabater de Reus, a la vegada que es va poder adquirir material de la campanya Mulla’t  per l’ esclerosi, que es fa arreu de Catalunya.