Cultura

Arxiu

L'Arxiu Municipal celebra el Dia Internacional dels Arxius

Per Redacció

Imatge de l'Homenatge a la Vellesa de l'any 1957, que forma part de l'exposició virtual
Imatge de l'Homenatge a la Vellesa de l'any 1957, que forma part de l'exposició virtual | Cedida

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) participa aquest any en la celebració del Dia Internacional dels Arxius –que es va commemorar aquest passat 9 de juny–, amb una exposició virtual relacionada amb els 60 anys de l'Homenatge a la Vellesa. Aquesta exposició, presentada en el marc de la passada fira de l’any 2017, recull una quarantena de fotografies històriques i cartells relacionats amb l’acte.

Des de l’any 1958, l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle organitza un acte d’homenatge a les persones més grans de Cambrils. Històricament, aquest acte s’ha inscrit dins de la programació de la Fira. El primer diumenge de juny, els avis i àvies de Cambrils, acompanyats dels seus familiars a manera de padrins, s’adrecen primer a Missa i després al dinar col·lectiu al Palau Municipal d’Esports de Cambrils.

Seixanta anys d'Homenatge a la Vellesa

Mitjançant una quarantena de fotografies i una dotzena de cartells, us proposem fer un recorregut per aquests seixanta anys d’Homenatge a la Vellesa. A les imatges podreu localitzar tant les persones homenatjades així com aquelles que han fet possible que durant seixanta anys Cambrils presenti els seus respectes a les persones grans.

Totes les fotografies presentada en aquesta exposició es conserven a l’AMCAM i procedeixen del fons municipal, del fons Ortoneda Vernet i del fons Associació antics alumnes de La Salle, a més d’algunes altres cedides per particulars.

Us convidem a observar els petits detalls i a recordar aquells moments importants de l’homenatge a la vellesa mitjançant l’enllaç: http://www.cambrils.cat/arxiu/recerca-i-difusio/difusio-del-patrimoni-cultural/exposicions/60-anys-d-homenatge-a-la-vellesa/view

Amb la publicació d’aquesta exposició virtual, l’AMCAM continua divulgant per diferents canals elements del patrimoni documental, sempre seleccionats i situats en el seu context, per tal d’ajudar a comprendre millor la història i la realitat de Cambrils.

Comenta aquest article