Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Formació

L'Hospitalet de l'Infant acomiada els cursos de català amb més de 80 inscrits

Per Redacció

Foto de grup d'alguns dels alumnes assistents a l'acte de cloenda dels cursos de català
Foto de grup d'alguns dels alumnes assistents a l'acte de cloenda dels cursos de català | Cedida

El passat dijous 7 de juny van acabar els cursos de català de nivell Inicial, Bàsic 1 i Suficiència 1 que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) han organitzat a l’Hospitalet des del mes de febrer passat.

L’acte de cloenda, al qual van assistir la regidora d’Ensenyament, i de Cultura i Patrimoni, Núria Ortiz; la directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, Anna Saperas; la responsable del Servei Comarcal de Català, Teresa Rull, i la professora, Magda Aragonès, es va celebrar a les 19 h a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere.

L’alumnat del curs Suficiència 1 va llegir unes anècdotes que havia estat preparant durant el curs, un tastet de les quals ja havíem pogut escoltar per Ràdio l’Hospitalet, el dia que ens van convidar a visitar les instal·lacions amb l’objectiu de practicar fora de l’aula tot allò que hi aprenen. Els alumnes menys vergonyosos del curs Bàsic 1, adreçat a persones no catalanoparlants que volen adoptar la llengua catalana i que s’inicien en l’aprenentatge de la llengua oral, ens van descobrir algunes interioritats i curiositats del seu país; els altres les van llegir. La tarda festiva es va arrodonir amb un berenar per a tots els assistents.

Participants al programa Voluntariat per la Llengua

Així mateix, voluntaris i aprenents de procedències ben diverses (Estat espanyol, Vietnam, la República dominicana, Brasil, Equador i Polònia) del programa Voluntariat per la llengua de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i de Miami també van ser presents al comiat de la temporada amb ganes de compartir amb el públic assistent el seu testimoni com a parelles lingüístiques.

En les intervencions finals, la regidora Núria Ortiz va agrair l’esforç dels alumnes i va animar-los a parlar en català fora de l’aula, conscient que no n’hi ha prou amb les hores de classe, i va emplaçar-los a continuar formant-se en els cursos que començarien a l’octubre. Anna Saperas va parlar-los del Voluntariat per la llengua, una bona eina per practicar el català a l’estiu mentre passegen per la platja. Finalment la professora del curs va tenir unes paraules d’agraïment vers l’alumnat i els va donar les gràcies en les seves llengües.

Aquesta activitat més festiva vol ser un discret reconeixement al treball que fan els alumnes dels cursos de català de l’Hospitalet i les parelles lingüístiques, que s’esforcen per comunicar-se d’una manera correcta en català en les seves intervencions tant orals com escrites.

82 inscrits en sis cursos

Durant el curs 2017-2018 a l’Hospitalet de l’Infant hi ha hagut, des de l’octubre fins al juny, un organigrama de sis cursos de català de periodicitat quatrimestral, tres el primer quadrimestre (Bàsic 3, Intermedi 3 i Suficiència 3) i tres més a partir del febrer (Inicial, Bàsic 1 i Suficiència 1). Així doncs, durant aquest curs hi ha hagut 82 inscrits (31 en els cursos del setembre i 51 en els del febrer) i s’han constituït 11 parelles lingüístiques, algunes de les quals ja hi havien participat en edicions anteriors i d’altres s’estrenaven en aquest programa.

A la tardor es reprendrà l’activitat formativa en llengua catalana a l’Hospitalet de l’Infant a fi de donar una continuïtat als cursos que ara finalitzen. Les persones interessades a seguir el seu aprenentatge a l’estiu mitjançant unes hores de conversa setmanals en català poden participar en el Voluntariat per la llengua, perquè no fa vacances. Només cal que emplenin el formulari que trobaran al web (www.vxl.cat).

Comenta aquest article