Informació general

Turisme

Turisme de Cambrils estrena nova web: «un portal més atractiu, més funcional» i amb una imatge renovada

Per Berta Ruiz

Presentació de la nova web de Turisme de Cambrils, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Juan Carlos Navarro
Presentació de la nova web de Turisme de Cambrils, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Juan Carlos Navarro | Berta Ruiz

Turisme de Cambrils estrena nova web. Es tracta d'un nou portal molt més funcional i accessible que busca atraure i informar, amb una clara orientació a la demanda i amb una imatge totalment renovada. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau– i el responsable de l'empresa Lypsum, Juan Carlos Navarro.

Segons va explicar Navarro, la web –en fase beta–, segmenta els continguts segons els diferents perfils dels turistes amb apartats dedicats a la gastronomia, les platges, l’esport, la família i l’agenda d’activitats. El portal també inclou propostes d’experiències i fitxes completes de tots els allotjaments i restaurants que es poden trobar al municipi. A més, es pot veure Cambrils en directe i consultar les prediccions meteorològiques. De moment la web incorpora la funcionalitat de traductor automàtic però properament estarà traduïda en cinc idiomes. En aquest moment s’està treballant en la traducció de la web al castellà, l’anglès, el francès i l’alemany.

El disseny gràfic és obra de l'il·lustrador –Christian Granero–, i representa segons Navarro, l’autenticitat de la destinació amb elements clau com la gent, la terra, el mar i la llum. El portal inclou les tres fases de l’experiència turística: la inspiracional i de planificació, les consultes durant el viatge i la de recordatori després de les vacances. Juan Carlos Navarro també va explicar que s’han utilitzat eines semblants a les dels buscador de viatges, facilitant les consultes amb filtres, i va afegir que el portal informa i promociona diferents packs i experiències, però la venda la fa directament l’empresa subministradora.

Un portal atractiu, fàcil de consultar i amb tota la informació

L’alcaldessa –Camí Mendoza– va destacar la importància de disposar d’un portal atractiu, fàcil de consultar i que disposi de tota la informació necessària per la planificació del viatge i les vacances. Fins ara la web de Turisme havia seguit la línia, l’estructura i el disseny de la web institucional de l’Ajuntament de Cambrils però fa dos anys es va decidir que calia fer un canvi radical i crear una web pròpia perquè els requisits d’un portal turístic són marcadament diferents. En paral·lel, l’espai de Turisme dins de la web de l’Ajuntament continua actiu i incorpora una accés al nou portal.

Per la seva part, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau– va explicar que, quan es van posar a treballar en l’estructura, els continguts i la imatge, un dels reptes era crear un portal nou prou interessant i atractiu per aconseguir que el visitant passi navegant més temps dels 2 o 3 minuts habituals en qualsevol consulta. Un altre dels objectius que es van plantejar va ser que fos un recull de l’amplíssima oferta d’activitats de Cambrils durant els dotze més de l’any. “Volíem que donés resposta a aquella pregunta tan recurrent a l’oficina de turisme: què podem fer a Cambrils?”, va comentar Mercè Dalmau, que va assegurar que s’ha fet un gran esforç per recopilar i aglutinar el gran nombre de propostes públiques i privades que es podien trobar a internet però estaven desordenades i sense visió de conjunt.

Tant l’alcaldessa com la regidora van agrair la feina feta per l’equip del Patronat de Turisme, l’agència de publicitat Lypsum i l’assessorament extern de la consultoria turística TourisLab. També van agrair la col·laboració de les empreses del sector turístic per la seva implicació en els tallers oferts pel Patronat de Turisme per motivar la generació de paquets turístics i promocionar les diferències experiències familiars i esportives que s’ofereixen a Cambrils.

Comenta aquest article