Esports

Triatló

Tot a punt per a la sisena edició del Triatló de Cambrils, aquest diumenge 10 de juny

Per Berta Ruiz

Presentació del 6è Triatló de Cambrils. D'esquerra a dreta: Juanan Fernández, Camí Mendoza i Josep M. Vallès
Presentació del 6è Triatló de Cambrils. D'esquerra a dreta: Juanan Fernández, Camí Mendoza i Josep M. Vallès | Berta Ruiz

Cambrils acollirà, aquest proper diumenge 10 de juny, la 6a edició del Triatló de Cambrils. Un dia abans, el dissabte 9 de juny, també es recuperarà la Night Running Series. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquest nou esdeveniment esportiu a Cambrils, a càrrec de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, el regidor d'Esports –Josep M. Vallès– i el director de l'empresa organitzadora Running Solutions, Juanan Fernández.

En aquesta edició, tal com va detallar Fernández, el triatló tindrà quatre modalitats: la distància olímpica (1.500 metres de natació, 40 quilòmetres de ciclisme i 10 quilòmetres de cursa a peu); sprint (750 metres de natació, 20 quilòmetres de ciclisme i 5 quilòmetres de cursa a peu); super sprint (350 metres de natació, 10 quilòmetres de ciclisme i 2,5 quilòmetres de cursa a peu) i, com a novetat d'enguany, l'aquatló (350 metres de natació i 5 quilòmetres). Les proves de natació es disputaran a la platja de la Riera d'Alforja, la transició cap a la bicicleta els farà als boxes instal·lats a l'aparcament del parc del Pescador i els triatletes es dirigiran cap al Vial del Cavet –amb un circuit tancat al trànsit– i, finalment, el tram de cursa a peu es farà en direcció al passeig de Ponent per finalitzar, novament, al passeig de les Palmeres. En aquest sentit, Fernández va destacar que el Triatló de Cambrils és molt vistós perquè totes les disciplines se concentren en uns espais molt propers.

Night Running Series, dissabte 9 de juny a les 22 hores

Per altra banda, el dissabte 9 de juny a partir de les 22 hores, es farà la Night Running Series. Una cursa nocturna de 5 quilòmetres de distància que sortirà des del passeig de les Palmeres i recorrerà el passeig de Ponent. Actualment, segons va apuntar Fernández, hi ha més de 800 inscrits al Triatló –unes xifres similars a les de l'any passat– i les inscripcions es tancaran demà dijous. Cal destacar la gran participació de triatletes provinents de més d'una vintena de províncies i la presència femenina que, en aquesta ocasió, serà de prop d'un 20%.

Sobre aquest esdeveniment esportiu, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– va reafirmar l'aposta de Cambrils per ser una destinació esportiva de primer ordre, mentre que el regidor d'Esports –Josep M. Vallès– va comentar que "Cambrils té, des de l'any 2013, la certificació de Turisme Esportiu i, esdeveniments com aquest reforcen la imatge del municipi".

Els horaris de sortida

Distància Olímpica
08:00h Sortida homes federats
08:02h Sortida homes no federats
08:04h Sortida relleus i dones

Distància Sprint
10:30h Sortida homes federats
10:32h Sortida homes no federats
10:34h Sortida relleus i dones

Distància Super Sprint / Aquatló
11:00h Sortida conjunta

L’Apunt

Afectacions al trànsit

Per una banda, amb motiu de la celebració de la Triatló, hi hauran prohibicions d’estacionament: dissabte i diumenge a l’aparcament del parc del Pescador, al carrer de Bertran de Cambrils, carrer de Robert Gerhard, entre el Passeig de La Salle i l'avinguda de l'Horta de Santa Maria i diumenge, a l’avinguda dels Països Catalans. Per l’altra banda, diumenge de les 8 a les 13 hores hi hauran restriccions de trànsit a diversos carrers, a l'entorn s'estigui realitzant la prova. Es podrà circular pel carrer de la Marina, el carrer del Monestir de Poblet, l'avinguda de Vilafortuny, l'avinguda Mas Clariana i el Camí de Vilafortuny.

Comenta aquest article