Informació general

Infraestru

L'incompliment flagrant del Ministre de Foment, ara fa un any

El 2 de juny de 2017, ara fa un any, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va visitar les obres del nou traçat ferroviari a Cambrils i va anunciar la posada en marxa d'aquest tram del Corredor del Mediterrani pel "primer trimestre de 2018"

Per Lluís Rovira i Barenys

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a la nova estació de tren de Cambrils, ara fa un any
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a la nova estació de tren de Cambrils, ara fa un any | Lluís Rovira i Barenys

Demà farà un any que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va visitar les obres del nou traçat ferroviari a Cambrils. Era el 2 de juny, divendres de la Fira, quan a primera hora de la tarda va fer cap a l'estació de tren en obres de Cambrils, acompanyat de tot un seguici de càrrecs institucionals i premsa, per fer un recorregut amb un tren "laboratori" des de Cambrils fins a l'Hospitalet de l'Infant i tornar cap a Cambrils.

Després del recorregut en tren, el ministre de Foment, a l'andana de la nova estació, va fer l'anunci davant la premsa de que "el termini de finalització de l'obra en aquest tram cambrilenc s'avançarà respecte a la data prevista". Segons va dir, la darrera data que s'havia anunciat se situava al primer trimestre de l'any 2018; però, segons va dir, "donada la bona marxa dels treballs, el final de les obres es produirà aquest mateix any 2017 i, l'inici de la circulació en proves serà a inicis de 2018, al mes de gener. Així doncs, retallem en tres mesos el termini previst gràcies a l'esforç de les empreses que hi treballen, especialment, d'Adif, per retallar els terminis previstos".

Un nou incompliment

Ha passat un any i s'ha pogut comprovar com el que va dir el ministre de Foment no s'ha complert. Ni les obres es van acabar l'any passat ni aquest primer trimestre de 2018 s'ha posat en marxa el traçat del Corredor del Mediterrani. I encara més, en la recent reunió que aquesta mateixa setmana han mantingut els alcaldes dels municipis compresos en el tram que va de l'Hospitalet de l'Infant a Salou a la seu del Ministeri de Foment per parlar del desmantellament de l'actual traçat ferroviari, no s'ha pogut aclarir quan es posarà en marxa el nou traçat. Els responsables del Ministeri ja no s'han volgut comprometre a fixar cap data sobre aquesta posada en marxa del Corredor del Mediterrani i tot apunta que ben bé podria ser de cara a l'any vinent, el 2019. Aquest és un nou incompliment d'una obra que porta ja uns 10 anys de retard.

Comenta aquest article