Cultura

Música

El festival líric internacional Daurada Escena formarà part de la programació cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Per Redacció

Imatge del cartell del festival Daurada Escena
Imatge del cartell del festival Daurada Escena | Cedida

El festival líric internacional Daurada Escena formarà part de la programació cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 que se celebraran al territori del 22 de juny a l'1 de juliol. En aquesta primera edició oficial –impulsada pel seu fundador Rafael Moreno–, el festival compta amb un padrí d'honor, el baríton malagueny Carlos Álvarez, figura mundial del bel canto.

Artistes emergents com Carles Pachón –guanyador l'any passat del Concurs Internacional de Cant 'Alfredo Kraus'–, Marina Viotti, –guanyadora del Kattemburg 2017–, o Gemma Coma, –primer premi del Conservatori de Pariís–, integren la columna vertebral de una proposta cultural que es nodreix de quatre concerts que es desenvoluparan entre el 14 de juny i el 12 de juliol a tres escenaris diferents (l'Orangerie de Clos Barenys Cambrils / Vila-seca, el Teatre Auditori de l'Hospitalet de l'Infant i el Teatre Metropol de Tarragona). El tercer concert, una Òpera Expreés amb les millors àries del Roberto Devereux de Donizetti –seleccionades per Marc Sala i interpretades per Carles Daza, Laura Vila, Ximena Agurto, Viviana Salisi i el mateix Sala–, serà una de les primeres actuacions en la nova etapa del teatre Metropol, joia modernista de Tarragona ciutat actualment en procés de restauració.

El 60% de les 1.600 entrades que es posen a la venda estan ja reservades. A més de l'altura musical de les actuacions, el concepte del 'Daurada Escena' busca crear un espai de petit format –400 persones com a màxim– que permeti la interrelació entre els artistes i els assistents a les gales.

 

Comenta aquest article