Cultura

Fons documental

La Biblioteca Municipal destaca el seu fons sobre el Cardenal Vidal i Barraquer

Per Redacció

Logo commemoratiu de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer
Logo commemoratiu de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer | Cedida

La Biblioteca Municipal ha destacat tot el fons que disposa sobre la figura del Cardenal Vidal i Barraquer amb motiu de la celebració de l’any dedicat a aquest fill il·lustre de Cambrils, coincidint amb els 150 anys del seu naixement i els 75 anys de la seva mort. Fa 10 anys, la Biblioteca Municipal va presentar el web de Fons local amb l’objectiu de fomentar la nostra identitat com a cambrilencs, donant a conèixer la història i el patrimoni de la ciutat, i justament es va iniciar amb la figura del Cardenal Vidal i Barraquer. Tota la informació es pot consultar a http://www.cambrils.cat/biblioteca/fons-local/any-vidal-i-barraquer-2018.

També va editar una guia de lectura amb les principals dades biogràfiques així com les publicacions sobre Vidal i Barraquer. Des de llavors s’ha anat ampliant la informació continguda incorporant nous llibres publicats i articles per tal de donar visibilitat del fons que es pot consultar a la biblioteca i que es vol destacar coincidint amb l’Any Cardenal Vidal i Barraquer.

D’altra banda, des de l’Arxiu Municipal s’ha creat el web http://www.cambrils.cat/any-cardenal-vidal-i-barraquer on es poden consultar les dades biogràfiques, informació de la comissió organitzadora, publicacions dedicades al Cardenal i homenatges que se li han dedicat, entre d’altres. Durant l’any es realitzaran activitats de commemoració amb l'objectiu de donar a conèixer i recuperar la vida i obra del Cardenal.

Comenta aquest article