Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Salut

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant forma els seus empleats en l'ús dels desfibril·ladors

Per Redacció

Imatge dels tallers que s'han impartit als treballadors municipals
Imatge dels tallers que s'han impartit als treballadors municipals | Cedida

Els 250 empleats de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han assistit a un curs sobre reanimació cardiopulmonar i ús de desfibril·ladors (DEA) que ha organitzat la Regidoria de Salut. Aquestes sessions formatives de dues hores de durada s’han realitzat entre els mesos de febrer i maig, perquè els treballadors municipals sàpiguen quins són els passos que s’han de seguir en cas de detectar una persona amb una aturada cardiorrespiratòria i com funcionen els desfibril·ladors, els aparells de reanimació cardiovascular que serveixen per aplicar descàrregues elèctriques.

La voluntat de l’Ajuntament és formar també en el futur a la ciutadania en aquesta matèria, perquè tingui igualment unes nocions bàsiques sobre com han d’actuar davant una emergència cardiorrespiratòria i sobre com han d’utilitzar els DEA, tal com ha assegurat la regidora de Salut, Celia Ruiz.

Cal tenir en compte, segons ha afegit la mateixa regidora, que al municipi hi ha actualment instal·lats 12 desfibril·ladors automàtics, distribuïts en diferents equipaments i espais de la via pública. Tots els desfibril·ladors estan ubicats en llocs ben visibles i accessibles a tothom, en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. Són semiautomàtics i molt senzills d’utilitzar.

Els que es troben a la via pública són capaços de realitzar automàticament una trucada al 112 i disposen de geolocalització per tal que l’ajuda sanitària pugui trobar la gent ràpidament. D’altra banda, estan videovigilats amb un control dels accessos a temps real.

A la pàgina web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat), hi ha penjat un mapa en què es pot veure la ubicació de cadascun dels aparells instal·lats. A l’aplicació per a mòbil gratuïta “Cardionlive”, així mateix, també n’apareix la ubicació en el mapa interactiu que inclou l’app. A més dels 12 desfibril·ladors semiautomàtics, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en té un més que és portàtil: el du la Policia Local dins d’un vehicle i està operatiu les 24h del dia.