Informació general

Ensenyament

La Taula pel Suport a l'Educació convoca una manifestació, aquest diumenge, contra la massificació d'alumnes a les aules

Per Redacció

Cartell de la manifestació convocada per aquest proper diumenge 27 de maig
Cartell de la manifestació convocada per aquest proper diumenge 27 de maig | Cedida

La Taula pel Suport a l’Educació de Cambrils convoca "pares, mares, mestres i a tot aquell que defensi una educació pública de qualitat", a la manifestació que tindrà lloc aquest proper diumenge 27 de maig, a les 12h., entre el Passeig de Les Palmeres i el Club Nàutic, per demanar la recuperació de la línia de P3 a l’Escola Joan Ardèvol i evitar que se saturin la resta d’escoles de la població el proper curs.

Segons un comunicat emès per la Taula pel Suport a l'Educació de Cambrils "al curs 2017/18, dues escoles de Cambrils (Marinada i Joan Ardèvol) van perdre un dels dos grups de P3 que oferien, a causa del descens d’inscripcions que va produir-se l’any passat. Enguany, malgrat el manifest acordat pel Consell Escolar Municipal (que reclamava tornar a oferir els dos grups de P3 per evitar la consolidació del tancament de les dues línies d’escola), les mobilitzacions que demanaven baixar la ràtio d’alumnes per classe de 25 a 20 i, per descomptat, el notable (i imprevist) increment de preinscripcions per al curs 2018/19, el Departament d’Ensenyament tan sols preveu recuperar un dels dos grups, el de l’Escola Marinada. D’aquesta manera, es ratifica la pèrdua d’un grup i a la llarga tota una línia a l’Escola Joan Ardèvol i es confirma la ràtio de 25 alumnes per aula a la resta d’escoles del municipi.Amés, cal tenir en compte la incidència de la matrícula viva (incorporació de nous alumnes durant el curs) que pot augmentar, encara més, el nombre d’alumnes per aula".

Tal com s'explica al text, "la proposta del Departament d’Ensenyament és dotar un mestre perquè la direcció del centre pugui desdoblar el grup de manera interna, si ho desitja, cosa que no garanteix al 100% la presència permanent de dos mestres a classe. Cal dir que si s’obrís el segon grup de manera oficial la dotació de plantilla augmentaria en un mestre i mig, no en un sol docent. Això suposa, al cap i a la fi, el minso estalvi corresponent a la nòmina de mig docent així com  la confirmació del tancament de la línia en una de les escoles més antigues i de major complexitat del municipi. A més, per compensar aquesta oferta els hi amplien la ràtio a 30 alumnes per a aquest grup. 30 alumnes de P3 en una sola aula!"

La manifestació recorrerà la façana marítima de Cambrils. En l’acte final, que es farà al Pla de les Sirenes, es llegirà un manifest i s’organitzarà una taula rodona.

Ivan Sanz demana a l'equip de govern que assisteixi a la manifestació

En la sessió plenària d'avui, el regidor de l'Assemblea de Cambrils –Ivan Sanz– ha convidat a tothom a participar en aquesta manifestació. El portaveu de l'AdC s'ha adreçat especialment a l'equip de govern, demanant-los que no assisteixin al Pregó de la Fira i sí ho facin a la mobilització. Sobre aquesta petició, l'alcaldessa –Camí Mendoza– ha comentat que la data del Pregó de la Fira està fixada des de fa molt de temps, perquè sempre és el diumenge abans de l'inici de la Fira. A més, ha afegit que potser els organitzadors de la manifestació haurien d'haver escollit un altre dia. Tot i això, ha matisat que està totalment d'acord amb les peticions en matèria d'educació. 

Comenta aquest article