Informació general

Manifestació

Quinzena reivindicació setmanal dels Avis i Àvies de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Ahir, per quinzena setmana consecutiva, els Avis i Àvies de Cambrils per la Llibertat dels Presos Polítics van mostrar el seu ímpetu i la seva força amb la reivindicació setmanal a favor de l'alliberament dels presos polítics. Com cada dimecres, els avis i àvies concentrats van iniciar la concentració amb un repàs de diferents temes d'interès. Primer que tot, es va recordar que encara queden places pel bus que els ha de portar a la concentració de Montserrat, el proper 15 de juny. Els Avis i Àvies han fet unes samarretes especials per aquesta concentració que ahir ja es van començar a vendre a la plaça de la Vila. Manel Palacios, portaveu dels Avis i Àvies, va explicar que aquest proper dilluns 28 de maig un grup d'Avis i Àvies de Reus seran rebuts pel president del Parlament, Roger Torrent, i amb aquest grup també hi serà present un representant dels Avis i Àvies cambrilencs. Després d'això, la referència informativa d'ahir al voltant de l'actualitat va estar dedicada al líder del PSOE, Pedro Sánchez, de qui es va destacar els insults i el menyspreu que ha anat abocant cap a la persona del president de la Generalitat, Quim Torra, aquests darrers dies. Els Avis i Àvies de Cambrils el van declarar "persona non grata".

Després d'això es va fer el cant de l'Estaca i la concentració d'Avis i Àvies es va començar a moure en direcció al carrer de Gimbernat per continuar cap el passeig d'Albert, carrer de l'Hospital i, de nou, a la plaça de la Vila. Durant el recorregut van anar cridant consignes com "Li diuen democràcia i no ho és" i "Llibertat presos polítics". L'afluència de turistes al mercadet dels dimecres ha anat creixent des de Setmana Santa fins ara. Cada setmana hi ha més gent que contemplen, fan fotos i graven la manifestació dels Avis i Àvies que reben suports esporàdics de turistes estrangers, durant el seu recorregut.

Pas de la manifestació pel passeig d'Albert, ahir, al costat de les terrasses dels bars d'aquesta zona / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article