Informació general

Jocs Mediterranis

Visita institucional al Palau Municipal d'Esports, seu de les competicions de judo i karate dels Jocs Mediterranis 2018

Ahir al matí va tenir lloc una visita institucional a les instal·lacions del Palau Municipal d'Esports de Cambrils, equipament que acollirà les competicions de judo i karate dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Per Berta Ruiz

Visita instituacional, ahir al matí, al Palau Municipal d'Esports
Visita instituacional, ahir al matí, al Palau Municipal d'Esports | Berta Ruiz

Ahir al matí va tenir lloc una visita institucional a les instal·lacions del Palau Municipal d'Esports de Cambrils, equipament que acollirà les competicions de judo i karate dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. A la visita hi van assistir el president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i alcalde de Tarragona –Josep Fèlix Ballesteros–, el president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet–, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, el diputat –Mateu Montserrat–, el comissionat dels Jocs Mediterranis –Javier Villamayor– el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils –Josep Maria Vallès–, així com diferents regidors del consistori cambrilenc i d'altres representants dels municipis seus dels Jocs. Durant la visita, el regidor d'Esports –Josep M. Vallès– va ser l'encarregat d'explicar les diferents millores que s'han fet a ambdós pavellons per adaptar-se a les necessitats de la competició que tindrà lloc del 23 al 29 de juny.

85.000 euros d'inversió a Cambrils

Les actuacions al Palau Municipal d'Esports de Cambrils han tingut un cost de 85.000 euros i han estat cofinançades per la Diputació de Tarragona, amb una aportació de 79.000 euros, i per l'Ajuntament de Cambrils, que hi ha invertit 6.000 euros. Les obres han suposat una millora en l'accessibilitat, la seguretat i l'estalvi energètic de l'equipament. Les actuacions han consistit, entre d'altres, en la substitució de portes d'emergència ja existents, l’increment de mànegues d’aigua contra incendis, la reparació de paviment de terratzo, la rehabilitació de les cobertes, la renovació de finestres i caixes de ventilació i la instal·lació de megafonia al pavelló.

Camí Mendoza: "Volem fer els millors Jocs Mediterranis de la història"

En el torn de parlaments, l'alcaldessa –Camí Mendoza– va recordar que els Jocs començaran en 29 dies, tot i que el projecte es remunta a l'any 2011 quan Tarragona va ser designada com a seu dels Jocs Mediterranis. Segons va dir Mendoza, "serem el focus mundial i acollirem esportistes i visitants que volem de gaudeixin de la seva estada. Hem d'aprofitar l'oportunitat de suposaran els Jocs i a Cambrils volem ser part activa dins d'aquest projecte de territori. Tot plegat amb un objectiu comú: fer els millors Jocs Mediterranis de la història". L'alcaldessa també va explicar que el repte de Cambrils és maximitzar l’oportunitat que generen els Jocs Mediterranis pel desenvolupament econòmic, social, esportiu i turístic del municipi.

Josep Fèlix Ballesteros: "Donar les gràcies a Cambrils per acompanyar-nos en aquest camí"

El president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i alcalde de Tarragona –Josep Fèlix Ballesteros– va voler "donar les gràcies a Cambrils per acompanyar-nos en aquest camí, un camí que va molt més enllà de 2011. Durant aquests anys s'ha donat continuïtat institucional al projecte, tres alcaldes de tres colors diferents que han apostat per un projecte de tothom, no només de la ciutat de Tarragona. Gràcies per la vostra lleialtat i entusiasme. Estem molt orgullosos de la tasca feta a Cambrils, amb unes instal·lacions magnífiques que aram hem millorat per arrodonir el projecte. Volem que el llegat del Jocs –més enllà del llegat físic– sigui el de ser capaços d'articular un projecte col·lectiu com a territori i oferir-lo al món". Ballesteros també va apuntar que seran uns Jocs de rècord amb més atletes que mai en la primera inscripció i amb més voluntaris que mai amb més de 8.200 persones. "Estic segur que seran els millors Jocs de la Història" va afirmar.

Josep Poblet: "Seguim amb la voluntat d'anar junts i que siguin uns Jocs excel·lents"

Per la seva part, el president de la Diputació –Josep Poblet– va explicar que "hauran estat 10 anys de treball per a 10 dies de Jocs. Hem hagut de fer un munt de coses a les ciutats seu i, ara que ens apropem ens adonem de la feina feta. Cambrils és un bon exemple. Seran uns Jocs que s'han gestat en uns temps enormement difícils, però organitzats de forma responsable i no sense dificultats. Sense luxes ni ostentacions. He de dir que la Diputació ha estat una fidel alidada dels Jocs, posant recursos a les localitats tant si era molt com si era poc i ens hem ajustat. Seguim amb la voluntat d'anar junts i que siguin uns Jocs excel·lents i donar la imatge a la Conca Mediterrània del que som i del que volem ser".

La Diputació de Tarragona ha col·laborat en la millora dels equipaments esportius dels 14 municipis que són seu dels Jocs Mediterranis: Altafulla, Calafell, Cambrils, Constantí, el Morell, la Pobla de Mafumet, Reus, Salou, la Selva del Camp, Tarragona, Torredembarra, Valls, Vila-seca i el Vendrell.

Dalt i baix, diferents moments de la visita i dels parlaments al Palau Municipal d'Esports de Cambrils

 

Comenta aquest article